magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 9 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 7. forduló
attendance:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.01, 20:00
    MTK. BAK.
    9:2.

    Ezzel a szenzációs gólaránynyal végződött e két egyesület első bajnoki mérkőzése a múlt vasárnap az újpesti népszigeti pályán. Bár maga a MTK győzelme reális, a nagy gólarány magya­rázata mégis csak az, hogy a BAK. védelmében játszott tar­talékok gyengéknek bizonyultak. Ezzel szemben a csapat tá­madó sora a tavaszi figyelemreméltó formát mutatta. A MTK. jó tréningformában jelent meg a pályán. A csapat egységesen és jól játszott ; kár, hogy általában sokat használják tagjai a kezet is játékközben. Domonkos a magas kaput is elég jól bírta. A mérkőzés fair volt.
    A két csapat igy állt föl:
    MTK.smileyomonkos—Révész, Nagy—Birő, Kürschner, Sár— Káldor, Faragó, Hoffer, Károly, Sebestyén.
    RAK.: Bárányos—Rácz, Preisz—Ligeti, Gerő, Halász— Fischer, Grosz, Rudas, Oldal, Müller.
    Változatos játék után BAK. csakhamar erősen támad s a javára megítélt szigorított szabadrúgást Gerő veszélyesen lövi. Újabb szabadrúgás a BAK. javára, mely után MTK. támad s a
    8. percben kornert, a 12. percben pedig Károly révén gólt ér el. A BAK. jobboldali csatársora szép összjátékkal nyomul fel. Hof­fer, Károly, Sebestyén szép összjátéka a 24. percben kornert és Károly lövése a 26. percben gólt eredményez. A félidő végéig BAK. erősen támad. Révész erőszakosan véd és Oldal a megítélt szigorí­tottal a kapu fölé rúgja. A BAK. támadásával végződik a félidő 2 : 0 arányban. A BAK. erélyes támadással kezdi a félidőt és Ru­das révén már a 3. percben gólt ér el, a 15. percben Preisz kezére esik a labda s az emiatt megítélt büntetőrugásból Károly gólt lő. Ugyanő szép támadásból a 28. percben a negyedik, majd Hoffer büntetőrugásból az 5-ik gólt lövi. MTK. erélyesen támad s Károly és Hoffer rövid időközökben még háromszor juttatják a labdát a BAK. kapujába. A félidő végén BAK. erélyes támadását Oldal góllá értékesíti, mig MTK. 9-ig utolsó gólját Hoffer lövi. Birő: Malaky Mihály (FTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 szeptember 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.01, 19:53
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 9:2 a Budapesti Atlétikai Klub ellen.

    (Népszigeti pálya.) A Testgyakorlók serleggyőztes csapatjukkal álltak ki ; hogy jó formában vannak, a legfényesebben nagy goalarányu győ­zelmük igazolja. A B. A. K. még kissé vissza van formájában, de a csatársor már ezúttal is sok jeles kvalitást árult el.
    Az első félidőben igen szép és elég változatos a játék. Károlyi a 15-ik perczben megszerzi a vezető goalt, majd két kornert rug M. T. K. és Hoffer révén a 23-ik perczben a második goalt. A félidő hátralevő részében váltakozva folynak a támadások, miközben B. A. K. egy kornert ért el. Félidő 2:0 a M. T. K. javára.
    Újrakezdés után a B. A. K. szép kombináczióval azonnal goalt lő, mire a kék-fehérek teljesen visszaszorítják ellenfelüket és rövid időközökben hét goalt lőnek. Közben a B. A. K. ügyes lerohanással, Grosz révén második goalját rúgja. Biró Malaky Mihály (F. T. C.) volt.

    Az Újság 1906 szeptember 17.