magyarfutball.hu

Fővárosi TC - UTE 1 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.09, 16:43 (szerk.: 2016.12.09, 16:43)
    UTE.-FővTC. 1:1.

    Nagy meglepetéssel végződött ez a mérkőzés, melyen már meglátszott az UTE. kebelében kitört viszály hatása. A csapat 5 tagja ugyanis a hírek szerint összekülönbözött a többivel és az egylet szineit cserben hagyta, miért is a csapat ezúttal csak 10 emberrel és tartalékokkal állt ki, mit az ellenfél ügyesen ki is használt s erős védekezésre kényszeríti az UTE.-t, mit az eredményesen végzett. Félidő 0:0. A második félidőben Főv. TC. szerzi meg a vezetést, mit UTE. rendkívül heves játék után büntetőrugással kiegyenlít. Biró: Szüsz Hugó (33FC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1906. november 04.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.09, 16:38 (szerk.: 2016.12.09, 16:39)
    A Főv.T.C.- U.T.E. 1:1 eldöntetlen eredménye csak azok részére hozott meglepetést, a kik a mérkőzést nem látták és nem tudták azt, hogy a két Molnár nem játszott a lila-fehérek csapatában. A Főv.T.C. fölénye szorosan összefügg azzal is, hogy az U. T. E. a mérkőzést elejétől végig 10 emberrel játszotta.

    Fővárosi T. C.—U. T. E. 1:1.

    A Molnár-testvérek egyelőre ismeretlen okokból összekülönböztek az egyesület vezetőségével és nem vettek részt a mérkőzésen. A két kitűnő játékos hiánya aztán megfosztotta a csapatot minden győzelmi esélyétől s ha tekintetbe vesszük, hogy a lila-fehérek elejétől-végig 10 emberrel játszottak, nem csodáljuk, hogy a csapat klasszisán jóval alul játszott. A Főv. T. C. csapatának rendszeres és fair játékmodorát már több alkalommal megdicsértük, most tehát nem szabad kizökkennie ennek a ll embernek abból a játékmodorból, mely eddigi sikereit is nagy mérvben elősegítette. Bármilyen ellenfél álljon szembe velük, első és főtörekvésük a fair játék bemutatására összpontosuljon. A Főv. T. C. a mérkőzés folyama alatt állandó fölényben volt s az U. T. E a kiegyenlítő goalt csak büntetőrugás révén éri el. A mérkőzést Szüsz Hugó (33 as F. C.) dicséretes körültekintéssel vezette.


    Sport-Világ, 1906. november 04.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.09, 11:07 (szerk.: 2016.12.09, 11:08)
    A Fővárosi Torna Klub csapata az Újpesti Torna-Egyesülettel matchel a soroksári-uti pályán. A Föv. T. K. fiatal, lelkes játékosokkal frissítette fel csapatát, mely nagyon meg fogja nehezíteni az U. T. E. gyözeimét. Minden attól függ, vajjon az utóbbi a múlt vasárnapihoz hasonló elbizakodott játékot produkál-e? Ez esetben a Főv. T. K. győzelme sem kizárt dolog.


    Pesti Napló, 1906. október 28.


    A Fővárosi Torna-Klub —- Újpesti Torna-Egyesület 1:1 arányú eldöntetlen eredménye csak azokat lepte meg, akik az U. T. E. kulisszatitkaiba nem voltak beavatva. A csapat két kiváló játékosa, A Molnár-testvérek összekülönbözvén a vezetőséggel, a csapatból kiváltak. A két reprezentatív játékos kiválása miatt a csapat kvalitása felényire sülyedt s ez a magyarázata, hogy a nem éppen elsőrangú Föv. T. K. az Ujp. T. E.-tel szemben eldöntetlen eredményt tudott kicsikarni. Sőt mi több, az U. T. E. a kiegyenlítő goalhoz csak büntető rúgás révén jutott. Az U. T. E.-et menti az a körülmény, hogy mindvégig 10 emberrel játszotta a matchet. Szász Hugó volt a match bírája.


    Pesti Napló, 1906. október 30.