magyarfutball.hu

Törekvés SE - Fővárosi TC 4 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.25, 23:36
    Törekvés Sport-Egylet—Fővárosi Torna-Club 4 : 2.

    (Kőbánya, liget-utczai pálya.) A játék menete mind­két részről sok szépet nyujtott és örömmel tapasztaltuk mindkét csapatnál az összjátékra való törekvést. A mér­kőzés reális lefolyásu volt, a Törekvés feltétlenül jobb volt ellenfelénél, de a Fóv. T. C. alighanem erősebb küz­delmet produkál, ha végig tizenegy emberrel játszhatott volna, miután egyik legjobb embere, Nemetz, lábrándulás miatt már nyolcz percz után a játékból kiállt. A Törekvés legjobb játékosa Takács volt, de Kaufmann is kitünően állta meg helyét, mig a Fővárosiak csapatában a két Rooz és Rauch tűnt ki ügyes játékával. A pálya aránylag jó volt.
    Fóv. T. C. kezd, de Törekvés azonnal átveszi a támadást. Takács lerohanását a Fóv. T. C. hátvédei teszik ártalmatlanná, mig Rooz I. shotját T. S. E. kapuvédje rávetessél menti. Törekvés ujra támad és Nemetz hibájából, a ki lábrándulást szenved, Kiss a vezető goalt lövi (8. p.). A Fővárosiak azontúl tiz emberrel játszanak. T. S. E. kornert rúg és Takács a labdát a goalba emeli (10. p.). Törekvés második goalja után hevesebb iramban folyik a küzdelem és miután Dür, majd Szednicsek shotjai czélt tévesztenek, a Fóv. T. C. nyomul fel, erősen támad, de Rooz II. a kapuvéd kezébe rugja a labdát. Törekvés szabadrugáshoz jut és szép goalt lő (26. p.). Innentől kezdve a Főv. T. C. erősen ostromolja Törekvés hálóját, de Vértes és Rooz II. shotjait a kapuvéd biztosan menti, nem úgy a Fővárosiak kornerét, a melyet Klingenberg goallá értékesít (42. p.).
    Félidő 3 : 1.
    Törekvés támad, azonban Szedlár középreadott labdáját a czenterben elhibázzák. Rooz I. lerohanását T. S. E. hátvédsora korner árán menti, mig Klingenberg biztos goalnak látszó labdája a háló fölött sivit el. A Főv. T. C. fokozva az iramot, lassanként fölénybe kerül, de szabadrugását kihasználni nem bírja, mig Rooz I., Rooz II. és Vértes shotjai a Törekvés kapuvédjét foglalkoztatják. Végre a Rooz elgáncsolása miatt megítélt tizenegyes Rooz I. révén második goaljához juttatja a Fő­városi T. C.-ot (30. p.). Erre szép összjátékkal a Törekvés nyomul fel és Kiss remek goalt lő (33. p.). A hátralevő időben változatosan mind a két térfélen folyik a játék, a mely azonban az eredményen már nem változtat.
    Havas Lajos (B. A. K.) korrektül, kitünően bírás­kodott.

    Az Újság 1908 február 25.