magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Törekvés SE 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 21:19 (szerk.: 2022.02.27, 11:29)
    A meglepetések közül első helyen áll a TTC. sikere a Törekvés ellen 3 : 1 (1 : 0) arányban. Mindvégig szívós kitartással a TTC. biztosan győzött a vasutas csapat felett. Recht Chován. Maly (TTC.) és Urik (Törekvés) voltak a goallővők.

    Pesti Hirlap, 1920. március 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 21:09 (szerk.: 2022.02.27, 11:30)
    TTC - Törekvés 3:1 (1:0)

    Hungária uti pálya
    Bíró: Hajós József

    Bár a mérkőzés eredménye meglepetésnek lát­szik, azok előtt azonban, akik a mérkőzést végig­nézték, inkább a TTC feljavult játéka volt meg­lepetés. A Terézvárosiak csapata hatalmas javulá­son ment keresztül és játéka alapján ugy a csütörtöki mint a tegnapi eredményét reálisnak kell elfogadnunk. A csapat tegnapi játékával teljes mértékben rászolgált a győzelemre, mert a mérkő­zés egész ideja alatt jobbnak bizonyult ellenfelé­nél. A játék mindvégig gyors iramu és heves lefo­lyásu volt és a bírót csupán Viola néhány ak­ciója késztette közbelépésre. A TTC csapatának legjobb része a védelem volt. Kopácsi biztosan látta el feladatát, mig a Hegyi—Fried hátvédpár egyikét alkotja a legjobb védelemnek. A fedezetsor tegnap sűrűn hátrahuzódott a védelem támogatá­sára és ezért a csatársort nem támogathatta kel­lőképpen. A csatársor és egyben a csapat egyik legjobb embere Maly volt, aki tegnap ismét a régi veszedelmes jobbszélsö volt. Procenko hatalmas kűzdőképességével, Neumann agilitásával járultak hozzá az értékes győzelem kivívásához. A középcsatár helyén játszó Howán talentumcs játékosnak ígér­kezik. Á Törekvés mintha visszament volna for­májában, az FTC mérkőzés óta. Dürr tegnap rendkívül bizonytalanul védett és a kapott gólok miatt nem kis felelősség terheli A két hátvéd a szokott jó volt. A fedezetsorban Viola néhány felesleges durvaságával vonta magára a bíró fi­gyelmét. Guttmann szürkén, Löffler pedig több igyekezettel, mint tudással látta el feladatát. A csatársor fürgén mozgott, helyenkint ügyesen kombinált, de a lövésekkel adós maradt és az ellenfél védelmével nem tudott sikeresen meg­birkózni, Urik, Csapkay néhány ügyes támadást vezettek, mig Lhottka főleg a mezőnyben ját­szott jól.

    Törekvés kezd, de a támadást azonnal a TTC veszi át. Változó játék után Fried egy labdával előre tör, hosszan szökteti Neumannt. akinek be­adásából Recht, a 10-ik percben az első gólt lövi. A Törekvés erős iramu játékba fog, a kiegyenlítésért, de a TTC védelme résen áll és csi­rájában folyt el minden akciót. A támadástól mindkét csapat egyenlően veszi ki részét és mind­két csatársornak néhány kedvező alkalma nyílik gól elérésére. Szünet után a Törekvés erélyesen támad és a 8 percben Lhotta -Urik összjátéka a kiegyenlítő gólt eredményezi. A TTC erős tá­madásait a Törekvés védelme egyideig sikeresen védi, de a 18-ik percben a kifutó Dürr Howán labdáját hibásan védi, amiből Hován megszerzi a TTC-nek a vezetést. A gól után a Törekvés visszaesik és a TTC sűrű támadásokat vezet ellenfele kapuja ellen. Néha percekig a Törekvés térfelében folyik a játék és a támadásokat csak elvétve szakítja meg a Törekvés csatárainak egy-egy lerohanása. A35-ik percben Maly lerohan, lövését Dürr gyengén védi, mire a labda ismét Malyhoz kerül, aki a harmadik gólt lövi. A TTC támadásaival ér véget a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1920. március 29.