magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 1 : 3 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 18:01
    Magyar Athletikai Club — Törekvés Sport Egyesület 3:1.

    A M. A. C. két tartalékkal (Terray és Medgyessy) játszott, azonkívül Veres II. a 10-ik perczben megsérült s habár balszélsónek állt be, de az egész játék folyamán labdához nem nyúlhatott. Az atléták e szerint végig tiz emberrel játszottak, annak daczára fölényben voltak és biztosan győztek. A védelem igen derekasan játszott; a csonka csatársornak a rövid és homokos pálya ugyan nem felelt meg, mindamellett a négy csatár sok szép, ügyes kombináczióval keresztülvitt támadást intézett. A Törekvés csapatában kitűnő volt a jobboldali hátvéd: Kaufmann; szépen játszott a fedezetsor, míg a csatárláncz ezúttal nem elégitétt ki. A játék Törekvés részéről is dicséretesen fair volt.
    Eleinte változatosan, mindkét térfélen folynak a támadások. M. A. C. lassanként fölénybe jut s Niessner szép lerohanása sarokrúgást eredményez (15. p.). A következő perczben Vangel biztos goalt hibáz, majd Niessner rohan ismét le, Krempelshez juttatja a labdát, a ki balra helyezve, laposan a kapu balsarkába lövi M. A. C. vezető goalját (20. p.). A sárga-kékek ismét kornerhez jutnak, de Szerencse két ízben szépen véd. Váltakozó támadások után Krempels kiszökik, de shotja a kapufát éri. Majd Törekvés támad; Szedlár lerohan, de beadását László elhibázza. A T. S. E. azontúl is offenzivában marad, de eredményhez nem jut. Majd Niessner vezet ügyes támadást, mig Kelemen és Krempels süvítő lövéseit Szerencse, a Törekvés kapuvédje, nevének meg­felelően védi. Niessner—Krempels támad és utóbbi a háló balsarkába védhetetlen goalt rug (44. p.).
    Félidő 2:0.
    Törekvés támad és Szedlár szép lövése M. A. C. jobboldali kapufája mellett sivit ei, mig Krempels shotját Szerencse kornerre védi (2. p.). Ujra Szedlár rohan le és Oláh kornert hibáz (5. p.). Vangel—Krempels szép játéka a következő perczben M. A. C. harmadik goalját eredményezi. Vangel lesből rugott goalja után az atléták erősen támadnak, kornerhez jutnak s Niessner szép lövése a bal kapufáról a kapuba kerül, de a biró a kétes goalt nem adja meg. Erre Törekvés támad, László le­rohanása kornert eredményez, melyet két ujabb sarok­rúgás követ és az utóbbiból Szendicsek védhetetlen goalt lő (15. p.). Törekvés azután is támad, a 17-ik percz­en kornert rúg, majd Szedlár rohan le, azonban shotja a kapu fölött sivit el. Váltakozó támadások után, mi­közben M. A. C. részéről Oláh, T. S. E. részéről Kauf­mann többször igen szépen mentenek, M. A. C. kornerével (44. p.) véget ér a játék, a melyet Havas Lajos (B. A. K.) kitünően vezetett,

    Az Újság 1907 november 19.