magyarfutball.hu

Typographia - Budapesti AK 1 : 5 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 20:53
    Budapesti Atlétikai Klub — Typographia Sport- Club 5 : 1.

    ' (Amerikai-uti pálya.) B. A. K. uj kapuvéddel (Bárányos), a Typographia három tartalékkal állt ki. A B. A. K. az utolsó héten sokat javult és különösen a csatársora igen szép játékot folytatott.
    A T. S. C. csapatában Komlancz is játszott, a ki már előzőleg a második csapatok mérkőzésében is részt- vett. A Typographia mult vasárnapi győzelme óta hanyat­lott ; csak Krausz I., Orsolyák és Gulyás játéka elégített ki, de különösen Herczeg kapuvédő, a ki ma egyike leg­jobb goalkeeperjeinknek és csak rajta múlt, hogy csapata nem tiz goallal szenvedett vereséget. A négy goal egyéb­ként nem fejezi ki egészen híven a két csapat közti erő­viszonyt, mert a B. A. K.-nak a goallövésekben minden­képpen nagyobb volt a szerencséje.
    B. A. K. támadása már a 2. perczben kornert ered­ményez, a melyet Herczeg véd. Konrád ügyesen vezetett támadása Komlancz hibás shotjával végződik. Jó ideig középen folyik a játék. B. A. K. szép támadását Oldal süvitő lövése fejezi be, a melyet Herczeg ment. Orsolyák goarlugását a B. A. K. kapujában védik. B. A. K. újabb kornerét a Typographia kapuvédje teszi ártalmatlanná. Most B. A. K. határozott fölénybe jut, goalrugása ered­ménytelen, azonban Oldal védhetetlen lövése meghozza a B. A. K. vezető goalját (22 p.). B. A. K. ujra lelkesen támad, de szabadrugásával ismét nincsen szerencséje. Oldal zugó lövését Herczeg kitűnő helyezkedéssel védi. Lassanként a Typographia is felnyomul; szabadrugás­ból kornert ér el, a melyből Orsolyák szép lövéssel kiegyenlít (32 p.). A T. S. C. most már agilisabban támadtszabadrúgáshoz jut, azonban Orsolyák szép fejesét Bá­rányos ügyesen menti. B. A. K. ismételt szabadrugása után folyton támad, Herczeg azonban fényesen véd, mig Oldal védhetetlen lövésével ujra a B. A. K. jut a vezetéshez. (44. p.).
    Félidő 2:1.
    B. A. K. erősen támad, azonban Herczeg Gállos," Rudas és Oldal közeli lövését is bravúrosan menti. A 24. perczben kornerhez és abból goalhoz jut a B. A. K., a melyet a biró a goalbiró felszólalása folytán nem ad meg. Rövid időre Typographia is lelkesen támad, majd változatossá, de mind erőszakosabbá válik a játék. Tizen­egyes Müller révén meghozza a B. A. K. harmadik goal­ját (26. p.) és szabadrugásból negyedik goalját rugja a B. A. K. (35 p.). Typographia erre teljesen visszaesik és mindkét csapat játéka azontul inkább dulakodássá fajul. Oldal a 38. perczben négy méteres lövéssel ötre szaporítja a B. A. K. goaljait. Az utolsó perczekben Typographia összeszedi magát, szabadrugáshoz is jut, azonban ered­ményt már nem ér el. Horváth Ferencz (F. T. C.) erélyes, jó biró volt.

    Az Újság 1907 október 29.