magyarfutball.hu

Budapesti AK - Typographia 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 19:48 (szerk.: 2021.11.07, 23:25)
    Budapesti Athletikai Klub - Typographia Sport Club
    2 : 1. Félidő : 1 : 0.

    (Amerikai-uti pálya) A Typographia SC. ugylátszik, megint az utolsó helyen fog végezni, azzal a különbséggel, hogy mig tavaly nagyarányú vereségeket szenvedett, most tisztes eredményeket ér el ellenfeleivel szemben. A BAK. egyébként fölényben volt, de Hauber, Typ. kapuvédje, sok szerencsével védett.
    A vezető goalt BAK. rugja a 37. percben s ez az eredmény megmarad a félidő végéig.
    Második félidőben a BAK. tizenegyesből ujabb goalt ér el, mire a Typ. erősen szorongatni kezdi a BAK. kapuját s Ugyancsak tizenegyesből egyetlen goalját lövi. Biró : Horváth Ferenc. (FTC.)

    Pesti Hírlap 1908 október 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 19:38
    B. A. K. — Typographia 2:1 (1:0).
    Az amerikai-uti pályán találkozott a fenti két csapat az I. osztályu bajnokságért. Az első félidő első felében a Typographia játszott fölénynyel, a 37. percben pe­dig B. A. K. szerzi meg a vezető goalt. A második félidőben változatos játék után a B. A. K. Weisz révén tizenegyesből szerzi meg csapatának második goalját. Ezután Typographia nyomul fel s erősen támadja a B. A. K. kapuját, mignem egy tizen­egyesből Krausz (Typ.) szerzi meg egyletének egyetlen goalját, Biró Horváth Ferenc (E. T. K.) volt.

    Pesti Napló 1908 október 13.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 19:36
    BAK—Typographia 2:1.

    A BAK hétről-hétre respektabilisabb formát mutat, ugyancsak ezt mond­hatjuk a Typographiáról is, melynek uj összeállításu csapata az ősszel egymásután éri el jó eredményeit. A BAK-ban elsőrangu a fedezetsor, mig a Typográphiában a hátvédek s szintén a fedezetsor érdemelnek külön felemlitést. A mérkőzést Horváth Ferencz (FTC) vezette, ki igen gyakran volt kénytelen a játék menetét, szabad- és büntetőrugások eszközlése végett meg­szakítani.
    A matchet a BAK támadása nyitja meg, megitélt szabadrugása azonban nem hoz eredményt. Majd a Typ , majd ismét a BAK a támadó fél. Változatos játék után az első gólt a BAK éri el Grosz révén. Félidő 1 : 0.
    Uj felállás után csakhamar ismét büntető rugáshoz jutnak a kék-feketék, melyet góllá értékesítenek. A mér­kőzés vége felé a Typ. jut büntető rúgáshoz, melyet Krausz a BAK kapujába juttat. A match a Typographia támadásával végződik s csak a BAK kapus jó védelmén mulik, hogy a Typ. jobb eredményt nem ért el.

    Sport-Világ 1908 október 18.