magyarfutball.hu

Budapesti TC - Typographia 3 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.16, 21:12
    Budapesti Torna-Club — Typographia S. C. 3:0.

    (Millenáris pálya.) A hideg időjárás daczára szép­számuközönség jelenlétében folyt le a fenti mérkőzés, a mely az első félidőben még kétes kimenetelűnek lát­szott, mert a nyomdász-csapat az első 45 perczben tel­jesen egyenrangu volt ellenfelével. A Typographia szünet után kidőlt, mire a B. T. C. csatársora könnyűszerrel három goalhoz jutott. A piros-fehérek fedezetsorába Dobó—Simon—Leitner és a középcsatár helyén Maros játszott.
    A Typographia kezdés után azonnal felnyomul, veszélyesen támad, azonban B. T. C. végre kiszabadul, mire hosszu ideig unalmas középjáték folyik, a melyet csak Molnár III. és Korda szép lerohanásai tesznek itt-ott változatossá.
    Félidő 0:0.
    Helycsere után a hetek óta pihent Typographia összeesik és jórészt csak védelemre szorítkozik. A B. T. C. csatársora viszont lendületbe jön és a 14., 20. és 30-ik perczben három goalt rúg.
    Schubert M. Ferencz (M. U. E.) igen jól bíráskodott.

    Az Újság 1908 december 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 18:11
    BTC — Typ. SE. 3 : 0

    (Millennáris pálya.) Vasárnap játszott a két csapat. A BTC. péntekinél még
    gyengébb csapattal állt ki s ennek megfeleően még siralmasabb játékot mutatott. Három ember játszott csupán, (Szendrő, Sári és Simon), a többiek minden kriti­kán alul dolgoztak. A Typ. az első félidőben mutatott valamit, s ekkor többnyire fölényben is volt a BTC. felett. A csatársor elég ügyesen dolgozott, de a piros-fehérek erős bekjeivel szemben a kapu előtt teljesen akcióképtelennek bizonyult. A második fél­időben azonban a BTC fölénybe kerül s három góllal biztosítja a győzelmet. A BTC. összeállítása a következő volt: Bihary. — Sári, Szendrő. — Dobó, Simon, Leitner.— Levák, Korda, Ma­rosi, Kuncz, Molnár III. Typ.: Hauber.— Krausz, Kanyarek. — Kocsis, Weisz Béla, Blitz II. — Orsolyák, Rizsovics, Weisz, Weisz, Mandl. A játék meglehetős alacsony nivón állott. Kom­binációt hiába keresett ott a kevés számú törzsközönség. Még a passzok is csak nagy ritkán sikerültek. A BTC. csatársora az első félidőben valósággal nevetségesen primitív játékot produ­kált. Különösen Korda és Kuncz voltak feltűnően ügyetlenek. A második félidőben összeszedte magát a piros-fehérek csatársora s valamivel eredményesebb munkát végzett, amit a 3 gól is mu­tat. A Typ.-nál a védelem volt jó. Különösen Krausz és Kanyarek hátvédek védtek ügyesen és eredményesen. A halfsorban Kocsis vált ki. A csatársor jobb oldalán az összjáték nyomait is véltük látni Orsolyák és Rizsovics között. Egyénileg legügyesebben a balösszekötő mozgott. A mérkőzés lefolyásáról annyit, hogy az első félidőben a Typ. többször támadott a BTC.-nél, de nem ve­szélyesen. A BTC. lerohanásaí sem voltak veszélyesek, úgy, hogy Hauber alig nyúlt labdához az első 45 percben. Félidő 0 :0. A második félidőben a000000000 BTC. híveitől lelkesittetve, mindjobban belemelegszik a játékba s Korda váratlan gólja után (14. p.) — amely messziről lőve, a gól jobb sarkába talált utat magának -— még két gólt lő Marosi 20. p.) és Korda (30. p.) révén. Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.)

    Nemzeti Sport 1909 január 2.