magyarfutball.hu

Typographia - Budapesti TC 0 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:35
    Budapesti Torna Club —. Typographig SpC : 2 : 0.

    Az amerikai-uti pályán kb. 1000 ember előtt volt e mérkőzés, amelyet a piros-fehérek kitűnő csapata biz­tosan nyert meg. Az első félidőben esett mind a két goalés pedig Simon fejesei révén.
    Helycsere után dacára a BTC. fölényének, több goal nem esik, mert a Tipográfia elszántan védekezik.Közben nehány játékos megfeledkezik magáról és durváskodik, miért is Hajós J. (FTC.) biró négy játékost ki­állít.

    Pesti Hírlap 1909 május 11. A mérkőzést május 10-én (vasárnap) játszották!
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:27
    BTC. Typ. SC. 2 : 0

    (Amerikai u. p.) A Typ. utóbbi jó eredményei után igen jól tar­totta magát a BTC.-vel szemben, de ennek dacára alig remélhető, hogy bennmarad az első osztályban. A BTC. az első félidőben szép játékot produ­kált, a második félidőben azonban teljesen gólképtelennek bizonyult, amennyiben a megcsonkított Typ.-nak egy gólt sem tud lőni. Győzelmét a Typ. pillanatra sem tudta kétessé tenni. Egyébként mind a két csapat tartalékokkal állt fel, BTC.-ből Sáry és Dobó, Typ-ből Geiser II. hiányzott. A já­ték folyamán állandóan BTC. volt frontban, Typ. csak egyéni játékkal veszélyeztette néha-néha ellenfele kapuját. A mérkőzés menete a második félidő utolsó húsz percében különös képet nyújtott. Typ. kapuvédjét, majd még két já­tékosát a biró kiállitja, mikor a Typ. a komikus oldaláról kezdi felfogni a helyzetet, kapuját több ízben egészen üre­sen hagyja s a BTC. igy sem képes gólt rúgni. Mind a két gólt cornerből kifolyólag Simon fejelte. Félidő: 2:0.
    Csapatok: BTC.: Bihary—Kőszeghi, Szendrő—Ficzere Simon, Leitner—Levák, Korda, Kézsmárky, Rákóczy, Mé­szöly. Typ.; Hauber—Krausz, Geiser I., Blitz, Kanyaurek, Steiner—Wurfer, Weisz, Kiss, Haupt, Mandl. Biró: Hajós József (FTC.).

    Nemzeti Sport 1909 május 15.