magyarfutball.hu

Fővárosi TC - UTE 1 : 2 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
referee : Izsó László
attendance:
  1. Pesti Napló: szépszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.05, 23:51
    Ujpesti Torna Egyesület — Fővárosi Torna Klub 2:1.

    A margitszigeti pályán szépszámu közönség előtt történt meg e mérkőzés, amelynek kimenetele nagy meglepetés. Az ujpestiek ez alkalommal tőlük rég nem látott pompás játékot produkáltak, amelylyel szemben a formában hanyatlott Főv. T. K. nem bírt érvényesülni. A mérkőzés első goalját a Főv. T. K. érte el Mali jobbszélső kifutása és saroklövése révén. Az ujpestieket azonban nem csüggesztette el az eredmény és nagy igyekezettel fognak a kiegyenlítés munkájához. A Főv. T. K. védelme azonban élén Beimellel, sikeresen ellenáll, ugy hogy a félidő végéig nem változik az eredmény. Helycsere után meglepő nagy vervevel játszanak az ujpestiek és csakhamar kemény munkát adnak Beimelnek. A Főv. T. K. csatárai nagyon rendszertelenül dolgoznak. Szemmel látható a köztük uralkodó fegyelmezetlenség. Az UTE szép játéka nem marad eredmény nélkül. Vranák szép kitörése és éles lövése a kiegyenlítő goalt eredményezi. Nemsokára ezután egy kettős korner alkalmából kifolyólag jut UTE, a vezető és egyuttal győzelmet jelentő goalhoz. Izsó László (BTK.) vezette a mérkőzést.

    Pesti Napló, 1909. május 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:19 (szerk.: 2022.06.06, 09:10)
    UTE. — FŐV. TC. 2 : 1

    (Margitsziget.) A nap legnagyobb meglepetése. Az UTE.-nek evvel a győzelmével sikerült el­érnie azt, hogy jövőre is az első osztályú csapatok között marad, annál is inkább, mert ebbeli riválisa a Typ. a BAK.- tól vereséget szenvedett. A Főv. TC., amely eleinte a baj­nokság vezető helyén volt, ezen veresége folytán az 5-ik helyre szorult. Az UTE. óriási lelkesedésének és a Főv. TC. balszerencséjének köszönheti győzelmét. A második félidő­ ben ugyanis a Főv. TC.-nak nem kevesebb, mint 3 játé­kosa válik úgyszólván teljesen harcképtelenné. (Rusz, Rauch, Nemetz) Az UTE. ilyenformán a II-ik 45 percben odaadó, lelkes játékával elhatározó fölénybe jut ellenfelén és biztosan győz. A győztes csapatban Kazár kapus, Kovács,Ludvig hátvédek Vranák és Fandl csatárok váltak ki. A Főv. TC. csak az első félidőben mutatott jobb formát, a második félidőben azonban teljesen összeesett.
    Főv. TC. támad. Mindjárt a 2-ik percben Ludwig hibázik és Rusz lövése a kapufát találja. 9. percben Maly kiszökik s meg­szerzi a vezetést, 34. percben, Szabó kapu mellé lő. UTE. erősen, de eredménytelenül támad. Félidő 1: 0. A második félidőt Főv. TC. támadása nyitja meg, de csakhamar UTE. kerül frontba a hátvédek hibájából kiegyenlít. Tovább is támad. Az UTE. folyto­nos offenzivájának meg is lesz az eredménye, amennyiben kornerból kifolyólag Fandl a győzelmet jelentő gólt fejeli be az ellenfél hálójába.

    Biró: Izsó (BTC.).

    Nemzeti Sport, 1909. május 22.