magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 0 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
referee : Hajós József
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Pesti Hírlap: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.05, 20:21
    Budapesti Torna Club — Magyar Athlétikai Club 0 : 0.

    A Sunderland — MTK match előtt játszott a fenti két csapat a bajnokság második helyéért. Az eredmény, a körülményeket figyelembe véve, a MAC-ra nézve tulajdonkép győzelmet jelent, mert nemcsak, hogy legjobb emberüket, Borbást nélkülözték, hanem a mérkőzés folyamán két emberük még harcképtelen is lett. A mérkőzés nívója épen nem felelt meg a várakozásnak. A BTC csapata teljesen kiszámíthatatlan. Egy alkalommal meglepő szépen és lelkesedéssel játszik, máskor pedig visszataszító nemtörődömséggel. Ugy látszik, vasárnap azon hitben volt, hogy mivel az ellenfél csapata lényegesen megcsonkult, hát minden küzdelem nélkül az ölébe hull majd a győzelem. Pedig a csapat épen saját magáról tudhatná, hogy minő erő van egy vesztesnek hitt csapat elszántságában. A MAC csonka csapata határozottan megérdemelte volna a győzelmet. Az első félidőben jobb volt ugyan a BTC, de a csatárok cinikusan lusta és indolens játéka miatt minden támadásuk eredménytelen marad. A BTC kitűnő védelme is bizonytalan volt ezuttal.
    A félidőben Oláh A. rándulást szenved.
    Helycsere után sem különb a játék, — bár a MAC néha meglepő szép támadásokkal gondoskodik élvezhetővé tenni azt. Mindkét kapusnak elég dolga akad, különösen a kis Bihari működik pontosan. — Pozitív eredmény azonban, — hála mindkét fél csatársora goalképességének — nincsen. Bíró: Hajós József (FTC).

    Pesti Hírlap, 1909. május 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:02 (szerk.: 2022.06.06, 08:48)
    MAC. — BTC. 0 : 0

    (Millenáris.) MTK. — Sounderland előtt játszott, a két csapat, hogy az 1908/9. évi bajnokság második he­lyét eldöntsék. A BTC. indult nagyobb esélylyel a küzde­lembe, illetve az első félidő letelte után mindenki a piros- fehérek nagy arányú győzelmét várta. A MAC. ugyanis Borbás dr. helyére — akinek közvetlen a mérkőzés előtt Budapestről Kecskemétre kellett utazni — egy-két év óta teljesen tréningen kívüli játékost kellett beállítani. Pár percnyi játék után Oláh inrándulást szenved, úgy hogy, bár a játéktéren marad, mint balszélső csatár, képtelen a játékban részt venni. Az első félidő vége felé Forray,majd később Vangel Gy. is megsérülnek. A MAC. védelem azonban fényesen áll ellen a piros-fehérek támadásainak. Major, aki az Oláh helyén működő tartalék Vangel Károly helyett is játszik, valósággal emberfeletti munkát végez. A négy csatár pedig veszélyebbnél-veszélyesebb támadást intéz a BTC. gólja ellen. Különösen a jobb szárny, Fekete révén hozza nem egyszer kritikus helyzetbe a Torna Club kaput. Az első félidő eredmény nélkül ér véget. A MAC. 9 emberrel képtelen tovább bírni a tempót — mondogat­ják mindenfelé. A sárga-kékek súlyos vereséget szenved­nek . . . De nem úgy történt. A MAC. lelkes játékkal ki­bírta a mérkőzést, sőt ha csak kis szerencséje van, a mér­kőzést meg is kellett volna nyernie. Mert, bár a második félidőben Forrayt kiviszik jó időre a pályáról, de annak dacára a BTC. pillanatokra sem tud komolyan veszélyes lenni a MAC.-ra. A játék utolsó perceiben a MAC. Fekete révén szép támadást intéz, mely majd hogy eredményt nem hoz számára. A MAC. csapat ezúttal igazán nagyszerű munkát végzett. A lelkesedés, amelylyel a sok balszerencse dacára küzdött, tette lehetővé, hogy a mérkőzést el nem vesztette. A csapat minden embere megtette kötelességét, az elismerés egyformán kijár mindegyiknek. A BTC. ez alkalommal, nála szokatlan lanyhán dolgozott, amellett erő­szakosságtól sem riadtak vissza, ennek az eredménye volt a MAC. játékosoknak sorra való lesántulása. Az első fél­időben még gyakrabban támadott, a másodikban azonban teljesen átengedte a tért a csak 9—8 emberrel játszó el­lenfelének. MAC.: Sipos—Major, Vangel K. (I.)—Meleghy, Forroy, Medgyessy—Fekete, Krempels, Kelemen, Vangel Gy. (II.) (Oláh). BTC.: Bihary—Kőszeghy, Szendrő—Ficzere, Simon, Kovács—Levák, Korda, Késmárky, Rákóczy, Mészöly.

    A MAC. tiz emberrel kezd. Fekete révén MAC. jut az első komoly támadáshoz, Kováts kornerre ment. (7 p.) Mészöly ellentámadását Major akasztja meg. Rákócszi tá­madásai két kornert eredményeznek. (10 p.) Borbás he­lyére Vangel K. (I.) áll be. Korda lövését Sipos biztosan menti. Vangel Gyula támadását Bihari kifutással menti. Levák támadásakor Korda kapu mellé lő. Kelemen beadását kapu főlé továbbítják. Mészáros lefutását Major teszi ár­talmatlanná, mig Krempels lövése Biharit foglalkoztatja. Rákóczi, majd Levák lövését Sipos fogja. Az utolsóelőtti percben Simon és Forray összeütközik, az utóbbi megsérül, az utolsó percben pedig Vangel II. lesz harcképtelen.

    Félidő 0:0.

    A második félidőt a MAC. támadása nyitja meg. Feket lövését Bihari menti. Mészáros lefutását Sipos fogja. Krempels támadása kornert hoz. Kelemen lövéseit Bihari menti. A játék további menetében változatos a játék. A MAC. támadásai azonban veszélyesebbek.

    Biró: Hajós J.(FTC.)

    Nemzeti Sport, 1909. május 22.