magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti AK 4 : 3 13:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 19:11
    Törekvés SpE—BAK 4:3.

    A FTC—MTK matchet megelőzőleg folyt le ez a mérkőzés. A körülbelül egyenlő képességű két csapat szintén igen változatos játékot produkált. A BAK-ban a támadás, a Törekvésben pedig a védelem volt igen jó. Az első félidőben jobbára a Törekvés volt fölényben s négy szépen keresztülvitt gólt ér el.
    A második halftimeben a BAK vezet igen szép támadásokat a Törekvés kapuja ellen. A Törekvés is néhány szép lefutással próbál­kozik góljait szaporítani, de sikertelenül. Mig a BAK munkája már sikeresebb, mert rövid időn belül négy szabályos gólt ér el, de ezek egyikét a biró tévedésből érvénytelenítette s igy a mérkőzés 4 : 3, arányban a Törekvés győzelmével végződött. A bírói tisztet Szüsz Hugó (MTK) jól töltötte be.

    Sport-Világ 1909 március 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 19:07
    Törekvés — B. A. K. 4 : 3.

    (Millenáris pálya.) A.pályán egybegyült óriási kö­zönség izgalommal várta annak eldöntését, vájjon bajnoki lesz-e a mérkőzés vagy sem ? A mérkőzésre felkért Szüsz Hugó (M. T. K.) biró ugyanis nem találta alkalmasnak a pályát bajnoki mérkőzés megtartására és csak barát­ságos mérkőzés vezetésére mutatkozott hajlandónak. A két csapat vezetője azonban a közönség óhajának akarván megfelelni, ragaszkodott a bajnoki match-hez. Mert igaz, hogy a pálya talaja a játékosokra és különösen a védőkre nehéz feladatot rótt, de semmi esetre sem volt olyan állapotban, hogy miatta a bajnoki mérkőzést megtartani nem lehetett volna. Hogy a csapatvezetőknek volt igazuk, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a mérkőzésnek mind­végig érdekes és zavartalan lefolyása, a melynek tartama alatt mindkét csapat valóban szép játékot mutatott. A csapatvezetők állásfoglalását igazolta továbbá az M. T. K.—F. T. C. match pedáns bírójának eljárása is, a ki a bajnoki mérkőzés vezetését szó nélkül átvette. A mérkőzés lefolyása is a mellett bizonyított, hogy a játékosokat igazi tudásuk kifejtésében nem hátráltatta a pálya állapota, legfeljebb nagyobb erőkifejtésre ösz­tönözte.
    A játék folyama alatt a biró több erős tévedésével sokkal irreálisabbá tette a mérkőzés végeredményét, mint a mennyire irreálisnak a pályát tartotta. Az első félidőben a különben is balszerencsével operáló B. A. K. csapat terhére két tiszta ofside goalt ítélt meg (a 3-ik és 4-ik goalt), mig a Törekvés több szép lerohanását a második félidőben szintén ofside czimén akasztotta meg indokolatlanul. A legkézzelfoghatóbb hibát . azonban akkor követte el, a mikor a B. A. K. második góalja után a Törekvés terhére nem ítélt meg egy tiszta goalt. A Törekvés kapusa ugyanis már bent a kapuban védett ki a jobbszélső által szépen czenterezett labdát. A kapust azonkívül megengedett módon labdástól a kapuba nyom­ták, a labda a kapus kezéből a goalba is esett, de mindez nem volt elegendő bizonyíték a biró részére, a ki dak­tiloszkópiai vizsgálódása után arra az eredményre jutott, hogy >>a goal nem volt goal«.
    A mérkőzés első félidejében a B. A. K. által vezetett ostrom után Törekvés fölénybe kerülve két szépen ki­dolgozott goalt lő, a melyeket csakhamar a fentemlitett ofside goalok követnek, ugy hogy az első félidő Törekvés javára 4 : 0. arányban végződik.
    A második félidőben a B. A. K. igen szép támadá­sokkal ostromolja Törekvés kapuját és kiváló balszélsője (Grosz) révén, a ki ujra bebizonyította, hogy legjobb csatáraink egyike, két goalt ér el, a melyeket a bevezető sorainkban említett meg nem adott goal követ. Az utolsó perczekben utolsó goalját rugja a B. A. K., de a kiegyen­lítésre már nem marad ideje.

    Az Újság 1909 március 9.