magyarfutball.hu

Budapesti AK - Törekvés SE 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 19:27 (szerk.: 2022.02.11, 11:09)
    Törekvés — BAK 1:0 (0:0)

    Üllöi-uti pálya
    Biró: Hajós József

    A két csapat meglehetősen unalmas és nivotlan mérkőzéséből a szerencsésebb Törekvés került ki győztesként. A játék mindvégig nélkülözött min­den szépséget. A játékosok céltalan rugdalózásai erősen mutatták, hogy a szezon kezdetén vagyunk. A Törekvés csapatában több reaktivált játékos szerepelt, nem kevésbbé rosszul, mint a BAK fiataljai. A halfsorban Béki játszott középfedezetet, több igyekezettel, mint tudással. A csatársor­ban csupán Lottka játéka volt kielégítő. A BAK csapatában csupán a védelem nyujtott elfogad­hatót. A Deutschot nélkülöző fedezetsor egészen gyenge volt. Szánalmas volt a BAK három belső csatárának minden kritikán aluli játéka. A szél­sők által teremtett számos kedvező helyzet elle­nére nemcsak hogy azok akcióit megfelelően tá­mogatni nem tudtak, hanem ehelyett indolenciá­jukkal megakasztották a támadások eredményes befejezését is. Különösen Károly III. gyenge já­téka volt kirívó a belső trió értéktelen munká­jából.

    BAK kezd és rövidesen felnyomul a Törekvés kapujához, amelyet azonban Dürr kifogástalanul véd. A játék képe erősen hullámzó, mindkét fél csatársorának számos kedvező alkalma nyílik a, góllövésre, de a csatárok gólképtelensége miatt minden támadás meddő marad.

    Szünet után a Törekvés kissé visszaesik és a BAK némi fölénybe jut, de belső csatárai sorra hibázzák el a legkinálkozóbb alkalmakat.. A 24. percben Károly III. a kifutó Dürr mellett az üres kapu mellé lő. A 32. percben Csermely beadását Nagv Lóránt góllá értékesíti. A BAK ezután viszszaesik, mig a Törekvés lelkes támadásai sűrűb­ben veszélyeztetik a kék-feketék kapuját. Az utolsó percekben a Vasutasok veszélyesnek látszó támadását Guttwillig menti.

    A győztes csapat leg­jobb embere Dürr, Siegl és Lottka volt.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 8.