magyarfutball.hu

Typographia - MTK 0 : 5 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 18:30
    MTK. — Typ. SC. 5 : 0

    (Margitsziget.) A MAC.—Főv. TC. mérkőzés előtt játszott a két csapat.
    A Testgyakorlók tartalék jobb szárnynyal, Károly és Sebestyén, helyén Kertész II. és Tauszig-gal állt ki, de ennek dacára igen szép összjátékot muta­tott és elég könnyen győzött a reorganizált nyomdász csa­pat ellen. A két tartalék-csatár ügyesen illeszkedett be a csapat játékába és fejlődésképes formáról tett tanusá­got. A csapat legjobb része, mint az MTK.-nak a MAC. és Főv. TC. elleni mérkőzésein tapasztaltuk, a fedezetsor, a csapatnak mintegy bázisát képezi. A védelem munká­ján nagyon meglátszott, hogy gyengébb ellenféllel van dolga, mert sok nemtörődömséggel játszott, bár ennek da­cára Domynák kevés dolga akadt. A Typographia uj csapata, mint a Ferencvárosiak ellen is igen szimpatikus benyomást keltett. Egy pár igen ügyes ujonc került a csa­patba, akikből jó játékosok válhatnak, ha komoly trénin­get tartanak. A csapat játékán meglátszik az uj vezetőnek ifj. Braun Istvánnak munkássága, aki képes volt a Typo­graphia csapatát annyira rendbe hozni, hogy a vasárnapi tetszetős játékot produkálhassa. A védelem őszszel szere­pelt játékosokból áll, de Orsolyák a kapuban, Krausz és Seizer a bek sorban sokkal erősebb, mint bármikor. A fe­dezetsor még rutin nélküli. A labdát nem tartják, hanem bek módra csapkodnak, ez az oka, hogy a csatársor sem igen birt kibontakozni, mert a magas labdákat nem tud­ták oly gyorsan kezelni, hogy az MTK. nehéz védelme akcióikat már csirájában meg ne ölje. Maga a játék meg­lehetős egyhangu volt, csak néha-néha csillant fel valami, ami a football játék szépsége mellett bizonyított.
    MTK. kezdése után a labda az MTK. csatáraitól vezetve a Typ. kapu elé kerül. A Testgyakorlók huzamosabb ideig foglalkoztatják a Typ. védelmét, amely azonban keményen áll ellen. Csak sokára jut támadáshoz a nyomdászcsapat, jobbslzélsője által. Révész azonban kérlelhetlenül visszaveri a támadásokat. Az MTK. állandó offenzív játékának a 40-ik percben lesz meg az eredménye, mikor Tauszig egy közvetlen a kapu előtti rumliból váratlan gólt lő. A 43. percben Kertész jól irányított hosszu lövése má­sodszor akad meg a hálóba. Félidő 2 : 0. Ujrakezdés után jó ideig' eredménytelenek az MTK. támadásai, mig Tauszig szép lefutása a 3-ik gölt hozza meg. A Typ. erre egészen felnyomul, de a center biztos gólt hibáz. (21. p.) Elemérnek a balszélen való egyéni le­futása után centeréből Farkas a 4-ik gólt lövi. Tauszig ujabb le­futása révén az MTK. góljainak száma ötre szaporodik. Biró: Vámos Soma (Főv. TC.).

    Nemzeti Sport 1909 március 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 18:22
    Testgyakorlók—Typographia 5 : 0.

    (Margitszigeti pálya.) Könnyű győzelmet aratott a két tartalékkal szereplő M. T. K. a Typographiának utóbbi időben erősen megjavult csapata felett. Ha Károly és Sebestyén hiánya érezhető volt a kék-fehérek csatár­sorában, a helyükön játszó Kertész II. és Taussig tudása mindenkit kielégített. A fedezetsor volt ismét az M. T. K. támasza, különösen a második félidőben, a mikor a csatár - lánez rossz helyezkedése folytán minden akcziójuk ofside-on akadt meg és észszerű labdaosztásaikkal tulajdonképpen a halfok segítették a csapatot goalokhoz.- Révész és Nagy kissé bizonytalan rugásu, de kitűnő labdaszedő volt,- Dominak a kapuban nem akadt dolga.-
    Kellemes meglepetést keltett a Typographia ifjú erőkkel felfrissített lelkes és fairen dolgozó csapata. Orso­lyák a kapuban igazán elsőrangut produkált; az ő védé­sén mult, hogy nagyobb goalarányu veszteséget nem szen­vedett a nyomdászcsapat. Krausz I. és Geiser méltó partnerei voltak. Csatársoruk, habár testsúlyban igen könnyű, szépen kombinált, de a kapu előtti izgatott játékukkal két biztos goalt hibáztak.
    M. T. K. kezd és azonnal támad és ha huzamos ideig tanyáz is a Typographia kapuja előtt, eredményt ellenfele szívós védekezése miatt sokáig nem ér el. Néhány­szor a Typographia jobboldala is felnyomul, Révész azon­ban mindent leszerel. A játék unalmas menetét végre a Taussig által, egy kapu előtti kavarodásból lőtt goal szakítja meg (40. p.). Három perczczel későbben Kertész I, ujabb goalt rug.
    Félidő 2:0.
    A második félidő első negyedórájában ismét meddóek az M. T. K. támadásai. A csatárok rossz taktikája folytán minden támadás ofside-on akad meg, mire a fedezetek csakis a szélsőket szöktetik. Sikerül is ilyen módon Taussig lerohanása révén a harmadik goalt elérniök. A Typo­graphia intéz ezután néhány erélyes támadást, sőt egy ízben középcsatáruk öt lépésről tiszta kapu előtt biztos goalt hibáz (20. p.). Ellinger Vida II.-vei helyet cserél, kicselezi a védelmet és czenterbe jutó labdáját Farkas a goalba nyomja (33. p.). A nyomdászok erre egészen vissza­esnek és nem tudják megakadályozni, hogy Taussig révén M, T. K.-ujabb goalhoz ne jusson.-
    Vámos Soma (Főv,- T, C.) jó biró volt;

    Az Újság 1909 március 2.