magyarfutball.hu

MTK - Typographia 8 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
attendance:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 20:56 (szerk.: 2021.11.07, 23:21)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Typographia Sport Club: 8 : 1. Félidő 5 : 1.


    (Hölgy-utcai pálya.) A vasárnapi mérkőzések szenzációja a fenti eredmény,. mely a MTK. nagy javu­lását mutatja, bár a szeszélyes Typographia csapat ez­uttal formáján alul játszott. Érthetetlen, hogy a Ty­pografia az utóbbi két évben egyik vasárnaptól a má­sikig ily óriási formaváltozásokon megy keresztül. A MTK. csatársora az ILSz.-ből átlépett Farkassal na­gyon megerősödött, (a 8 goal közül 6-ot ő rugott) a fe­dezetsorban Biró és Kürschner produkált kiválót, a vé­delem kevés munkáját jól végezte. Typ.-nál a védelem dominált, különösen Hussák kapus és Geiser hátvéd, a cstársor egyéni játékkal próbálkozott, ami célra — természetesen — nem vezetett.
    Kezdés után a Typ. támad nehány percig, majd MTK. jön lendületbe és Károly révén goalt lő, amit a Szántó által lőtt második goal követ, Typ. egyetlen goalját kornerből éri el, de ezután teljesen visszaesik s MTK. kényelmesen rugja a goalokat ellenfele hálójába. Bíró: Minder Frigyes (BTC.).

    Pesti Hírlap 1908 október 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 20:51
    Testgyakorlók — Typographia S. C. 8 : 1.

    (Hölgy-utczai pálya.) Az M. T. K. csatársora alapo­san ránkczáfolt, >>Goalsorvadásban szenvedésnek« tartot­tuk és ime, tegnap mindjárt >>hizókurát« tartott a goalokból. Nagy goalarányu győzelme kétségkívül reális is volt, mert a Typographia formájában nem vettünk észre ha­nyatlást. Csak olyan ambiczióval és fejlődő tudással ját­szott a T. S. C., mint a megelőző két bajnoki mérkőzésén, de sajnos, egy-két erőszakoskodó játékosa ismét rossz szellemet teremt a csapatban, a mit ha abba nem hagy­nak, a csapat teljes visszaesésére vezethet.
    A Typographia, habár a mérkőzés jórészét csak tiz emberrel, közöttük tartalékokkal, küzdötte végig, különösen az első félidőben sokat és agilisén támadott, Egyénileg a két hátvéd, különösen Geiser tűnt ki, a ki nagy­szerűen játszott, ellenben a kapuvéd feltűnően gyenge volt, A fedezetsornak nagy hibája, hogy a csatárlánczczal nem törődik. A Testgyakorlók csapata óriásit javult. A csatársor rendkívül goalképes lett és Farkassal, az uj középcsatár- ral rendkívül megerősödött a támadósor jobb széle. Kívüle Sebestyén, Károly és Kertész kitűnő játéka érdemel dicséretet.
    M. T. K. kezd, de azonnal védekezésre szorul és csak a hetedik perczben tud kibontakozni, a mikor is Biró bedobását Károly a goalba fejeli. Ismét M. T. K. támad és a tizedik perczben Szántó kavarodásból goalt lő. Most Typ. is lendületbe jön és egy korner révén a 14-ik perczben egyetlen goalját éri el, a melyet azonban a kék-fehérek már egy percz mulva Károly révén vissza­adnak. Továbbra is M. T. K. van offenzivában és a csatár­sor szép összjátéka révén a 25. perczben Farkas remekül irányított lövéssel megszerzi csapatának a negyedik goalt, a melyet a 40-ik perczben ujabb goal követ szintén Farkas révén.
    Félidő 5:1.
    Typ. kezd, de M. T. K. rögtön átveszi a támadást és Farkas már a második perczben goalt lő. Ezután Typ. is lendületbe jön, daczára annak, hogy csak tiz emberrel játszik. Krausz ugyanis minden ok nélkül otthagyja csapatát. M. T. K. ismét felnyomul és a 19-ik perczben Farkas a hetedik goalt lövi. A 22-ik perczben Mandl gáncsol, a miért kiállítják ; a megítélt szabadrúgás foly­tán a labda a kapu elé esik és Kanyarek, a Typ. hátvédje, saját goaljába juttatja. Továbbra is M. T. K. van fölény­ben, néha-néha ugyan Typ. is támad, de eredményt már egyik csapat sem ér el.
    Minder Frigyes (B. T. C.) igen jól bíráskodott.

    Az 2újság 1908 október 20.