magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Törekvés SE 5 : 2 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 21:30
    FŐVÁROSI TC__TÖREKVÉS SE. 5:2. (Félidő 4:0.)
    Csapatok: Főv. TC.: Beimel—Rauch, Nemetz—Jergencz, Schönfeld, Weisz A-Maly, Rusz, Roóz E., Sala­mon, Roóz O. — Törekvés: Dürr—Horváth, Hauswald— Renner, Csonka, Pejtsik—Kaufman, Kiss, Nyilas, Szednicsek, Takács. Fizető nézők száma: 141. A soroksári-uti pá­lyán folyt le a mérkőzés, melynek eredménye (5 : 2) nem hü kifejezője a két csapat erőviszonyának. A fővárosiak va­lamivel jobbnak látszottak, de az öt gólhoz jórészt a Tö­rekvés kapusának rossz játéka segitette őket. Az 1. félidő a rosszabb pályafélhez juttatja a Törekvést (pedig ő vá­lasztott), azonkivúl egy ideig Hauswald késése miatt csak 10 emberrel játszik. A II. félidőben a Törekvés a többet támadó, de az első félidő 4 gólját nem képesek már ki­egyenlíteni. Elismeréssel kell megemlítenünk mindkét csa­pat fair játékát. Biró: Horváth Ferenc (FTC.).

    Nemzeti Sport 1908 november 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 21:26
    Fővárosi T. C.—-Törekvés S. E. 5 : 2.

    (Soroksárí-uti pálya.) A hatalmas formában levő Főv. T. C. ismét impozáns győzelemmel szaporította pontjainak számát, meglepő goalaránynyal győzve le a vele egyenlő képességü Törekvést. A pálya havas, csuszós volt. A Főv. T. C. győzelmét jobb fedezetsorának köszön­heti mind a három fedezet remekelt a labdaszedésben és osztogatásban, és a mellett olyan jól fogta a Törekvés csatársorát, hogy a védelem teljes biztonságggal dolgoz­hatott. A csatársor munkája már nem volt annyira jó: sok kedkező alkalmat szalasztottak el, mit azonban a pálya csuszós voltának kell tulajdonítanunk. Egyénileg Rooz II. és Salamon szép labda átadásaikkal és Maly remek czentereivel tünt ki. A védelemnek az első félidő­ben kevés dolga volt. A Törekvés játéka nem volt kielé­gítő, Dürr a kapuban rosszul helyezkedett s többnyire lábbal védett. A két hátvéd elég jól dolgozott, mig a fede­zetsor igen gyönge volt. A csatársor összjátéka kitűnő ; nagy bajuk, hogy a kapu előtt határozatlanok s goallövésük bizonytalan. Egyénileg Szednicsek, Csonka és Takács tűntek ki. A csapatnak nagy érdeme a szívósság ; da­czára, hogy a Főv.-T. C. már 5 : 0-ra vezetett, második félidő vége felé mintegy tizenöt perczig kapujához szorí­tották a Főv. T. C.-t és ez alatt két goalt lőttek. A mérkő­zés vége felé itt is elcsattant a szokásos pofon : Hauswald arczul ütötte Rooz II.-t. Törekvés negyed óra hosszat tiz emberrel játszik. Főv. T. C. állandó főlénynyel dolgo­zik és Rooz II. labdáját Rooz I. olyan erővel lövi, hogy Dürr kiejti kezéből s a belefutó Russ védhetetlenül belövi. (25 p.) Változatos játék után ujra a fővárosiak vannak fölényben és szabadrugásból Schönfeld a második goalt lövi; (30 p.) Két. kornert ér el gvors egymásutánban Fóv. T. C. Majd Rooz II.—Salamon kidolgozott labdáját Russ lövi, Dürr elfogja, de Russ labdástul a kapuba nyomja (42 p.) Maly vezet támadást, beadott labdáját Russ Sala­monhoz tolja, a ki védhetetlenül belövi. (44 p.) Főv. T. C. kornerevel ér véget a félidő.
    Félidő 4 : 0 Főv. T. C. javára. Kornerarány 3 : 0 a Főv.. T. C. javára.
    Törekvés kezd, de Főv. T. C. mindjárt támadólag lép fel. Maly remek czenterét kornerra védik. Ujabb korner után Rooz vezet támadást és átadott labdájá­val Maly a mérkőzés legszebb goalját lövi. Főv. T. C. elbizakodottan kezd dolgozni, a mit Törekvés erélyesen kihasznál Takács vezet támadást, beadott labdáját a védelem elvéti s Szednicsek négy lépésről védhetetlen goalt lő. (22 p.) A nem várt goal felvillanyozza Törek­vést, erősen támad, de kapura ritkán lőnek. A Főv. T. C. védelme visszaesik. Csonka hosszú lövését egymásután elvetik, a mely igy a goalba kerül. (37 p.) Főv. T. C. kornerével ér véget a játék. Horváth Forencz (F. T. C.) eré­lyesen, kiválóan és pártatlanul bíráskodott.

    Az Újság 1908 november 17.