magyarfutball.hu

MTK - Fővárosi TC 4 : 3 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 18:57
    Magy. Testgyakorlók Köre — Főv. Torna-Club 4 : 3.

    (Soroksári-uti pálya.) Mintegy 900 főnyi közönség előtt folyt le a két egyesület elejétől végig változatos és izgató bajnoki mérkőzése. Fehéry Ákos jeles biránk ezen a mérkőzésen kivételesen sokat tévedett, sokat meg elnézett. így a Fóv. T. C. .által a 3. perczben rugott goalt nem látta, a második félidő 2. perczében ugyancsak a Fóv. T. C. által rugott goalt pedig ismét nem adta meg, mert — saját állítása szerint — zavarban volt. A Főv. T. C. a mérkőzés eredménye ellen — értesülésünk szerint — óvást jelentett be a M. L. Sz.-nél.
    Egyébként mindkét csapat igen szépen játszott. M. T. K.-ban Nagy helyen Bíró játszott s az ő helyén Kertész, mig a Főv. T. C.-ban Rauch helyén Szentey s Boor helyén Herczog, a ki nagyon gyönge volt, Beimel pedig betegen állott ki a mérkőzésre. Mindkét csapat­ban igen jó volt a csatársor. Sebestyén remek beadásaival legjobb napjaira emlékeztetett s méltó partnere volt Károly és Döme. A fedezetsorban Kertész és Ellinger váltak ki, mig Biró és Révész gyengén szerepeltek. A Fóv. T. C.-ban feltűnést keltettek Maly remek czenterei és lövései s Rooz I. szép labdaadogatása. A halfsorban Weisz remek labdaszedése és labdaosztása tűnt ki, Jergencz és Sohönfeld gyenge volt, mig Nemetz és Szentey első­rangú munkát végzett.
    Fővárosi T. C. kezd és azonnal támadólag lép fel. Schönfeld hosszú lövése a felső kapufának megy, onnan a goalba pattan a kapus háta möge (3. p.), de a bíró nem látja. Maly szép czenterét Révész kornerre menti. Sebes­tyén két szép támadása után Rooz I. rohan le, majd Sebestyén beadását Döme fogja el, goalra lő, és Beimel abban a hiszemben, hogy Döme lesben állt, a labdát nem is védi (9. p.). Főv. T. C. ezután erősen támad, de csak két kornerhez jut. A 17. perczben Rooz lövését Biró karral nyomja be a goalba; a biró tizenegyest ítél, a mit Rooz I. goallá értékesít. Ujra Főv. T. C. támad és szabadrugásból Schönfeld beadásából Maly remek goalt lő (18. p.). Erre M. T. K. támad, Sebestyén lövését Beimel kornerre menti, a mely Ellinger révén a kék­fehérek kiegyenlítő goalját eredményezi (23. p.). Károly kettős lövését Főv. T. C. kornerre védi. Károly és Beimel összeütközését a biró lefütyüli és a hatos vonalon fel­dobja a labdát, majd a közönség beleszólására újra lefütyüli a matchet és a tizenegyesnél megint feldobja a labdát (?). Tudomásunk szerint a 16-os területen belül nem dobnak fel labdát.
    Félidő 2 : 2.
    M. T. K. kezd, de Főv. T. C. mindjárt támadólag lép fel és szabadrugáshoz jut. Weisz hosszu lövése a kapufának megy, Maly Russhoz fejeli, a ki a két hát­véden keresztül a kapuba nyomja (2. p.). A biró megadja a goalt, majd visszavonja. Sohönfeld gáncsa miatt tizen­egyeshez jut M. T. K., melyet Károly goallá érvényesít (9. p.). Mindjárt rá Rooz I.-t gáncsolják el, a ki a tizen­egyesből szintén goalt lő (10. p.). Herczog beadását Domonkos kornerre védi. Váltakozó szép játék követ­kezik, a melynek folyamán mindkét csapatnál a jobb­oldal vezet gyönyörű támadásokat, de a belső csatárok lövései mindkét részen a kapu fölé mennek. Russ ki­rohanását Domonkos védi, Sebestyén remek czenterét pedig Farkas öt lépésről a kapu fölé rugja. Végre a 35. perczben Sebestyén beadását Döme — némelyek szerint lesből — a goalba vágja. Főv. T. C. a hátralevő időben erősen támad, de M. T. K. védelme jól működik s ezért ujból kiegyenlíteni már nem tud.

    Az Újság 1908 október 6.