magyarfutball.hu

Budapesti AK - Törekvés SE 2 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 20:18
    BAK—Törekvés Sp. E. )
    2:2

    (Hölgy-utcai pálya.) Nagy számú érdeklődő gyűlt össze ezen bajnoki mérkőzés meg­tekintésére, mely két egyenlő erejú ellenfél, erős küzdelmé­nek élénk és változatos képét nyujtotta. A BAK. csapatát Ligeti nevű játékosa cserben hagyta és igy a BAK. kény­telen volt 10 emberrel játszani végig a mérkőzést, miután II-ik csapatának .tagjai a szövetségi díjért játszottak és igy nem voltak már jogosítva a bajnoki küzdelemben való rész­vételre. A BAK. azonban 10 emberrel is meglepő jól dol­gozott s önfeláldozó, lelkes játékuk teljesen pótolta a hiányt, sőt csaknem győzelmet eredményezett számukra. A csapat minden egyes tagja egyformán szolgált rá az elismerésre, játékukon határozott haladás volt észlelhető s a csatársor jobboldala is mostani összeállításában már kitűnő munkát végzett. A Törekvés a tavaszi idényben oly szép sikereket elért, teljes összeszokott csapatával állott ki, mind a mellett mégis inkább egyénileg mutatott jót, összmunkája azonban még sok kívánni valót hagy hátra. Ha a csapat tréningjében előre halad, rendkívül erős ellenfél lesz, kiváltképen saját pályáján, ahol óriási biztonsággal mozog. A mérkőzés mindvégig erős, de ennek dacára fair lefolyásu volt.
    Csapatösszeállítások: BAK.: Nagy—Weisz, Grünwald —Halász, Gerő, Rudas—Révész, Cseh, Gállos, Grosz. — Törekvés Sp. E.: Dürr—Horváth, Hauswald—Pejtsik, Szednicsek, Csonka—László, Nyilas, Takács, Kiss, Szedlár.
    Törekvés éri el a vezető gólt Takács révén, már a 6-ik percben. BAK. azonban nem csügged, támadást támadásra vezet s már a 15-ik percben kiegyenlít Gross kitűnő játéka révén, aki félpályán lerohanva, pompás helyezett lövéssel védhetetlen gólt lő. Változatos játék következik, mindkét csapat kapuvédőjének alkalma nyílik tudását bemutatni, de végre is BAK. jut a vezetéshez szabadrugásból kifolyólag, mert Weisz éles lövése Dürr kezei között Törekvés hálójába jut. Most Törekvésé a támadó szerep, de további eredmény nincs. Félidő: 2:1. Ujrakezdés után Törekvés teljes erővel dolgozik a kiegyenlitésért s nagy fölénybe kerül, de BAK. önfeláldozó védelme állandóan résen van s csatársora is né­hány veszélyes lerohanást intéz. Már-már ugy látszik, hogy BAK.-é a győzelem, midőn Törekvés folytonos támadása mégis eredményes, mert a 43-ik percben korner utáni ka­varodásból Takács védhetetlen góllal kiegyenlít.
    Bíró: Benedek (MAFC.).

    Nemzeti Sport 1908 szeptember 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.06, 19:13
    Budapesti Atliletikai Klub — Törekvés Sport Egylet 2 : 2.

    , , (X. Hölgy-Tutcai. pálya.) Az I-ső osztályu bajnokságért folytatott küzdelemre a BAK csa­pata 10 emberrel állott ki és igy küzdötte végig az égész mérkőzést.. A-BAK játékán tetemes, javu­lás volt észlelhető, a csapat minden egyes tagja önfeláldozóan és lelkesen játszott s a csatársor jobb oldala is meglepően jó munkát végzett: A Törekvés teljesen a tavalyi, jól összeszokott csa­patával állott ki s a mérkőzés legnagyobb részé­ben fölényben játszott, a csapat tagjai egyénileg már is jó formában vannak, de összmunkájuk még nem kielégítő. A játék lefolyása dicséretesen fair volt.
    Törekvés éri el -a mérkőzés első goalját Ta­kács révén, de BAK' részéről Gross gyönyörű egyéni támadással csakhamar kiegyenlít, sőt Weisz szabadrugásból a vezető goalt lövi. Félidő . 2:1 BAK javára. Helycsere után Törekvésé a támadó szerep, de- BAK védelme mindig résen van és már-már ugy látszik, hogy BAK-é a győzelem, midőn a 43,-ik percben sarokrugás utáni zavaros helyzetből Takács védhétetlenül kiegyenlít. Biró Benedek (UAFC)'.

    Pesti Hírlap 1908 szeptember 22.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.11.06, 18:58
    BAK—Törekvés 2:2

    A kőbányai hölgy-utczai pályán lefolyt eldöntetlen mérkőzésben, látszólag a BAK volt nagyobb fölényben. Bár a Törekvésnél sok­kalta gyakrabban támadott a BAK, mégsem tudott a saját pályáján otthonosan játszó ellenfelével szemben boldogulni. Az érdekes mérkőzés első felében a tiz emberrel játszó BAK két gólt ér el, mig a Törekvés a játék első perczeiben éri el egyetlen gólját. A második félidőben a Törekvés erélyes játékkal akadályozza meg a BAK további támadásait, sőt a játék utolsó perczei­ben egy kornerből kifolyólag az eredményt ki is egyen­líti. Biró : Benedek Aladár (MAFC) volt.

    Sport-Világ 1908 szeptember 27.