magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 2 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 18:49
    Magyar Athletikai Club — Törekvés 2 : 2.

    A bajnokság élén álló Magyar Athletikai Club va­sárnap váratlanul megakadt diadalutjábau. A Tö­rekvés saját pályáján, a fölényesen játszó MAC-al szemben eldöntetlen eredményt ért el, sőt as utolsó percekben a közönség által lelkesítve, oly veszedel­mesen támadott, hogy már-már a match nyerőjé­nek látszott. A Törekvés játékosainak szép összjátéka, lelkes önfeládozó munkája, a kőbányai pályán, még sok első csapatnak fog nehéz perceket szerezni. Takács és Szednicsek egyénileg is kitünő játéka, párosulva a kapus vasárnapi hihetetlen szerencséjé­vel, szinte legyőzhetlenné teszi a csapatot. Az igen érdekes mérkőzésnek nagyszámu közönsége volt, a mely az első félidőben a MAC óriási fölényének volt tanuja. Krempels és Kelemen gyönyörű összjátékkal rövid idő alatt két goalt értek el s azután is igen veszélyes támadásokat intéztek a Törekvés kapuja ellen. A második félidőben már bőven akadt dolga a MAO védelmének is, amikor Medgyessynek nyilt alkalma oly játékot produkálni, a mely felülmulja eddigi legjobb formáját. Kitűnő partnere volt Fodor, aki sok ambícióval iparkodott helyét elődjéhez, Hildebrandhoz méltóan betölteni. Szigeti, mint fedezetjátékos is igen hasznos tagja a csapatnak, Major pedig bátorságával és elszánt­ságával megbecsülhetlen szolgálatokat tesz. Kele­mennek hihetetlen éles és igen jól helyezett lövéseit a kapus a második félidőben mind elfogta, három oly erős volt, hogy a kapust leteritette, de goal nem lett belőle. Negyedórával a befejezés előtt Tö­rekvés cornerből goalt csinál s ezen fellelkesülve,
    pár perc mulva ujabb cornert ér el, amelyből a má­sodik goalt lövi. A hátralevő időben is nagyobrészt Törekvés a támadó, de goal több nem esik. Schubert M. Ferenc mindkét fél teljes megelégedésére és kitünően vezette a mérkőzést.

    Pesti Hírlap 1908 október 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 18:37
    M. A. C. — Törekvés S. E. 2 : 2.

    (Hölgy-utczai pálya.) A M. A. C. csapatában Sipos bravuros védése érdemel említést, a hátvédek közül Makó a jobbik. A fedezetsorban Szigeti és Medgyesy játéka volt eredményes. Viszont, a mennyire lelkesen játszik a védelem, annyira lanyhán dolgozik a csatársor, a mely Krempels kivételével teljesen goalképtelen. Borbás be­tegen játszott, a mi a csatársorra bénitólag hatott. A Törekvés csapatában szintén a kapus, Dürr, klasszikus védése érdemel említést; kivüle jók voltak még Hauswald, Kiss, Takács, de főként Szednicsek.
    A mérkőzés első felében M. A. C. óriási iramban játszik, a minek a második félidőben áldozatul esik, mert a Törekvés szivósabbnak bizonyult. M. A. C. kezd és egy Borbás által vezetett támadásból Krempels a 18. perczben goalt rug. Korner révén a 22. perczben Kelemen fejese megszerzi csapatának a második goalt. A félidő további folyamán Törekvés állandóan támad, tizenegyeshez is jut, a melyet Szednicsek a kapu fölé rug, azontul pedig Sipos a legkritikusabb helyzetekben mesésen ment. Korner­arány 3:1 a Törekvés javára.
    Félidő 2:0 a M. A. C. javára.
    A második félidőben a Törekvés saját térfelére szo­rítja vissza a. M. A. C.-ot, a melynek védelme lelkesen és elszántan dolgozik, A 36. perczben azonban Szednicsek kornerből goalt rug és ugyancsak kornerből éri el a 38. perczben szintén Szednicsek a Törekvés kiegyenlitó goal­ját. T. S. E. állandó támadásával ér véget a játék. Kornerarány 7:2 a Törekvés javára. Schubert M. Ferencz (M. U. E.) jó biró volt.

    Az Újság 1908 október 27.