magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 2 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.08, 20:43
    Budapesti Torna Club — Törekvés Sport Egylet:
    2:2.

    A Törekvés fényes bizonyitékkal szolgált, hogy a mult vasárnapi veresége teljesen irreális volt. Vasárnap bebizonyította, hogy már nem. a meglepetések csapata, de igenis méltó ellenfele az eisőosztályu jobb qualitásu csapatainknak. Ugy a támadása, mint a védelme kipró­bált öreg játékosokból van összeállítva és hogy ezideig csak kevesebb számottevőbb eredményt tudott felmutat­ni, ezt csak a helytelen csapatösszeállításaiknak lehet tulajdonítani. A Budapesti Torna Club csapatának mintegy „Isten ostora“ a Törekvés. Másfél év alatt há­rom ízben is vereséget szenvedett tőle — most vasárnap pedig — a multban szenvedett vereségek szinte tul ővatossá alakították át a jó formában levő csapat lelkes és ötletszerű játékát és csak ennek tulajdonítható, hogy bár többet és veszélyesebben támadott mint ellenfele, mégsem tudta a győzelmet magának megszerezni. A mérkőzés elejétől végig erős iramban folyt le és állan­dóan foglalkoztatva volt mindkét csapat védelme.
    A BTC. kezd nappal szemben, de a Törekvés csak­hamar védelemre kényszeríti a piros fehéreket. Majd Molnár III. vezet támadásokat, de eredménytelenül. A 20 percben a Törekvésnek sikerül áttörnie a BTC. vé­delmét és egy gyönyörű éles lövéssel a vezető goalt meg­szerezni. A BTC.-t nem lepi meg az eredmény, sőt erő­sebb munkára serkenti, minek csakhamar meg is volt az eredménye, mert a 25. percben.már kiegyenlít. A bi­ró a goalt off side miatt nem adja meg. Továbbra is a BTC. marad offenzivában és, Molnár III. remek táma­dásai állandóan foglalkoztatják a mesésen helyezkedő Dürrt, kinek a szerencse is segít,
    A 30 percben egy gyönyörű támadásból kifolyólag a BTC. kiegyenlít, A Törekvés ezután ritkán látogat csak a BTC. kapujához, de támadásai annál veszélyeseb­bek. A 44-ik percben a Törekvés középfedezete handset vét, amiért a csapat szabadrugást kap és, ebből a Tor­na Club megszerzi a 2-ik goalját. Félidő 2 : 1 BTC. ja­vára. Második félidőben a játék képe'teljesen megvál­tozott. A csapatok a nyugodt játék helyett az erősebb és keményebb stylust választják és gyakran szólaltat­ják meg a biró sípját. így történik meg azután, hogy a biró a Törekvés középcsatárát alattomos foultjai miatt a 20-ik percben a játékból kénytelen kiállítani, azonban elég helytelenül, öt perc múlva ismét vissza­engedi. Maga a 25 percben Takács oly durván rugja meg Sárközit, hogy ez kénytelen a pályát elhagyni. A BTC. 10 emberrel játszva, rövid időre saját térfelébe szorul és csak 3 korner árán tudja kapuját megvédeni. A 30-ik percben egy kapuelőtti kavarodásban Bi­hari Kiss lövését elfogja ugyan, de, a mindenáron men­teni akaró Simon, Biharit labdával együtt a kapuba továbbítja.
    Ezután az öngoal után a BTC óriási, erőmegfeszitéssel dolgozik, hogy a vezetőgoalt megszerezze, de á legveszélyesebb lövései; részben célt tévesztenek, részben a kapus martalékává lesznek. Már félhomály volt, mi­dőn Puskás (Typografia) bíró a játék végét jelezte.

    Pesti Hírlap 1908 október 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.08, 20:29
    Budapesti Torna-Club — Törekvés S. E. 2 : 2.

    (Amerikai-uti pálya.) Szépszámú közönség előtt mérkőzött a két csapat. A B. T. C.-ben a válogatott csapatba jelölt játékosok közül csak Szendrő és Molnár III. mutatott némi elfogadható formát, mig Simon és Ficzere nemcsak a válogatott csapatnak, hanem a B. T. C. első csapatának a szinvonalát sem ütötte meg. Törekvés a mérkőzés alatt ugyszólván állandóan támadott, mig a B. T. C. csak néha szabadult ki, de olyankor mindig veszélyes volt. B. T. C. csapatában kitűnt Kézsmárky, Petz és Molnár, mig a Törekvés csapatában Kaufmann, Szednicsek, Hauswald és Dürr. A piros-fehéreknél Dobó helyén Oláh játszott, mig a Törekvésnél Horváth hát­védet a második csapatbeli Ging helyettesitette.
    B. T. C. kezd, azonban Törekvés a támadást azonnal átveszi, a melynek már az ötödik perczben goal az ered­ménye, azonban a biró, állítólagos off side miatt, nem ítéli meg. Törekvés tovább támad s a 16-ik percben Kaufmann által pompásan irányított labdával megszerzik a vezetést. A piros-fehérek a kapott goal után erősen támadnak és sikerül is Petz révén kiegyenliteniök (32. p.), majd a félidő utolsó perczében rugott goailal a vezetést is meg­szerezniük.
    Félidő 2 : 1 B. T. C. javára.
    A második félidőben Törekvés teljesen uralja a helyzetet, de a B. T. C. védelme mindent ment. Kaufmann beadásából Takácsnak azonban mégis sikerül kiegyen­lítenie (33. p.). Ezután a B. T. C. erősen szorongatja Törekvést, csatárai sok veszélyes helyzetet teremtenek az ellenfél kapuja előtt, de további eredményt nem ké­pesek elérni. Puskás István (Typ. S. C.) már jobban is bíráskodott.

    Az Újság 1908 október 20.