magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 7. forduló
referee : Fenyves Miklós
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.09, 00:02
    Törekvés—BTC 3:1 (1:0)

    Üllői-uutipálya Biró: Fenyves Miklós

    A szépen indult mérkőzés durvaságokba fult, s végül a BTC kapusának kórházba való szállításával végződött.
    Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl— Lugosi, Weber, Iváncsics— Szántó, Tritz, Veréb, Bartos, Schreiber. —
    BTC: Palcsek— Horváth I, Gruber— Borsányi, Buchnitz II, Horváth III— Haja, Horváth IV, Buchnitz I, Varga, Schweng

    Törekvés kezd,
    egy ideig mezőnyjáték folyik. Majd Veréb szökteti Schreibert, akinek szép beadását Tritz 16 méterről élesen a kapu fölé lövi. Utána a BTC támad, azonban Haja kapu mögé centerez. Ezt követően Schreiber fut le, erős beadását Szántó kitűnő helyzetben elhibázza. Horváth III. faultolja a lefutó Szántót A veszélyes szabadrugás Horváth I. fejéről kornerre megy. A sarokrugásból meleg helyzet keletkezik a BTC kapuja előtt, de a Törekvés belső csatárai hibáznak.
    A 9. percben Veréb jól szökteti Schreibert, akinek beadását Bartos Verébhez tolja át. Veréb 18 méteres éles lövését Palcsek fogja. A Törekvés ismételt támadása kornert eredményez, amelyből Bartos lábáról a kapu mellé perdül a labda. Utána Szántó fut le, centerét Palcsek kiejti, de ujból elfogja. Szántó ismételt lefutás után jól centerez, amelyből Tritz lövését Palcsek védi. Iváncsics Haja lövését a gyomrába kapja, mire pár percre kiáll, helyét Bartos foglalja el.
    A 17. percben Veréb szökteti Schreibert, aki lefut, majd befelé kanyarodik, s centerezésének szánt labdája Palcsek feje fölött a hálóba jut (1:0).
    A gól után Szántó gyors lefutás után félmagas centert ad be, amely Veréb fejéről lecsuszik. Wéber és Horváth összecsapnak, az összecsapásból Wéber sérülten kerül ki. Horváth ezután Szántót faultolja. A Törekvés állandó fölénybe jut. Palcseknek sok dolga akad. Verébnek a 16-os vonalról küldött erős lövését védi, majd Schreiber centeréből Tritz lábáról szedi le a labdát. Most a BTC jut néha támadáshoz. Haja szép lefutás után a kapu mögé centerez, majd Schweng vezet néhány támadást, azonban a belsők mindent elrontanak.
    Helycsere után
    mezőnyjátékkal kezdődik a félidő. A BTC felcseréli összekötőit Az 5. percben Schweng ideális beadását Varga elhibázza. Ugyanezt cselekszi Veréb is Szántó centerével.
    A 7. percben Szántó egyedül lefut a 16-osról, bombaszerű lövést küld a felső balsarokba, Palcsek felugorva kiüti a labdát, amely Bartoshoz kerül, aki Palcsek mellett nehéz helyzetből bravurosan a kapuba emeli (2:0).
    A gólra Schweng energikus lefutással válaszol, azonban Horváth IV. tehetetlen a jó beadással. Ezután változatos játék következik. Schreiber erős centerét Szántó kapásból a kapu mellé lövi. A 12. percben Horváth III. életveszélyesen támad Tritzre, mire a bíró kiállítja. Ezután Haja, majd Varga jó helyzetben borzasztóan hibáznak.
    A 24. percben Schreiber támadása kornerre jut, a sarokrugásból ugyanő érintés nélkül kapuba rugja a labdát (3:0). Az első ilynemű gól az elsőosztályu bajnokságban! A 25. percben Horváth I (Csont) a lefutó Szántót csupán fautolja, mire őt is kiállítja a biró. Buchnitz II egy összecsapásból erősen megsérül, mire helyet cserél Hajával.
    A 26. percben Schweng fut le, centerét Lantos kiboxolja, de a ráfutó Buchnitz II élesen a kapu alsó sarkába lövi (3:1).
    A BTC egy hátvéddel játszik. A játék közben még erősebbé válik. A BTC kilenc emberrel is lelkesen játszik. Buchnitz II beadása a tisztán álló Horváth IV-hez kerül, aki 5 lépésnyire a kaputól holtbiztos helyzetben rosszul stoppol, mire a kifutó Lantos rádobja magát a labdára, ugyanakkor Horváth IV. is nyul a labdáért, s Lantos megsérül, de pár pillanat mulva rendbejön. Schweng lefutása kornerrel végződik, amelyből Varga mellé lő. A 38. percben Bartos kitör, de öt lépésről Palcsek kezébe lő. Két perc mulva Schreiber fut le, közben helyet cserél Bartossal, utóbbi centere a kapu irányába repül, Palcsek védésre helyezkedik, Veréb ráfut, illetve ráugrik. Palcsek, bár — mint később kiderül — csunyán megsérül, a labdát nem engedi el addig, amíg a bíró nem fütyül Palcseket kiviszik a pályáról, helyét Schweng foglalja el A BTC a hátralévő percekben 8 emberrel játszik s még így is néhány esélyes támadást vezet.

    Sporthirlap, 1924. november 3.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 14:34
    Törekvés—BTC 3:1 (1:0)
    Űllői-ut. Bíró: Venyves.
    Törekvés: Lantos — Mészáros, Siegl—Lugosi, Weber, Ivancsics — Szántó, Tritz, Veréb, Bartos, Schreiber.
    BTC: Palcsek—Horváth I., Gruber—Borsányi, Buknitz II., Horváth III. — Haja, Horváth IV., Buknitz I., Varga, Schweng.

    1:0 Schreiber (17 p.)
    2:0 Bartos (52 p.)
    Kiállítva: Horváth III. (57 p.)
    3:0 Schreiber (66 p.)
    Kiállítva: Horváth I. (? p.)
    3:1 Buknitz II. (71 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.03.