magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Törekvés SE 1 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 21:19 (szerk.: 2021.08.26, 14:46)
    Törekvés S. E.—Terézvárosi T. C. 2:1
    (Népszigeti pálya.)

    A szimpatikus munkáscsapat mai győzelmével az elsőosztályu csapatok sorában lévő kedvezőtlen helyzetén javított s kissé eltávolította magától a kiesés veszedelmét. Győzelmét elsősorban lelkes mun­kájának, valamint fedezetei kitűnő játékának köszön­heti, a kik szinte magukkal ragadták az egész csapatot. A Törekvés legjobbjai Csonka és Pejtsik, valamint Hauswald a kitűnő baloldali hátvéd voltak. A T. T. C.-ben Hegyi, Fekete és Bach voltak jók, mig Maly és Nemetz, különösen az előbbi indiszpoziczióval küzdött.

    Törekvés kezd; az első perczekben úgy látszik, hogy a Terézvárosnak igen könnyű dolga lesz, néhány perczig tartó veszélyes támadás után azonban Törekvés visszaszorítja ellenfelét és állandóan ostromolja T. T. C. kapuját. A 10-ik perczben Nemetz hibájából Horváth vezetéshez juttatja a Törekvést, habár a messziről irá­nyított labdát Beimel védhette volna.

    Félidő 1:0

    A második félidőben T. T. C. azonnal erős táma­dásba kezd és már a 3-ik perczben Pach beadásából Fekete kiegyenlít. A T. T. C.-nek alkalma nyílik a vezetést is megszerezni, mert a 12-ik perczben Hauswald handse miatt tizenegyest ítél a biró, Rooz II. azonban a kapu fölé helyezi a labdát. Az elszalasztott goal lehangolja a T. T. C.-ét, a mit a Törekvés ügyesen használ ki, úgy hogy Beimernek sürü egymásutánban kell a Törekvés-csatárok lövéseit védenie. A 21-ik perczben Horváth tiz méterről védhetetlen goalt lő.

    Biró Izsó László (B. T. C.).

    Az Újság, 1910. március 8.