magyarfutball.hu

Budapesti AK - Törekvés SE 1 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 12:06 (szerk.: 2021.08.30, 12:52)
    Budapesti Atlétikai Klub — Törekvés Sport-Egylet 1:0
    (Amerikai-uti pálya.)

    Az elsöosztályu bajnokság két hátul kullogó csapata erős küzdelmet vívott, hogyaz elsőosztályban való benmaradását biztosítsa. A mér­kőzés favoritja a Törekvés volt, a B. A. K. azonban győzelmével beigazolta, hogy méltó az elsőosztályban való pozicziójára. Csapata egy-ket játékosuk kivételével elsőrendű. Csatársora gyors és jól összejátszik. A fedezet­sor sokat és hasznosan dolgozik, védelme pedig, különö­sen a kapuban dolgozó Grósz, igen jó. A Törekvésnél csatársor csak valamivel jobb a gyenge fedezetsornál. A két hátvéd, különösen Hauswald, a legjobb a csapat­ban. A mérkőzés elég élvezetes volt.

    Kaput a Törekvés választ s B. A. K. heves irammal kezdi a játékot. Egy igen kedvező helyzetet Rudas nem tud kihasználni, mert a labdát a goal fölé rúgja. Törekvés támadása B. A. K. fedezetsorán akad meg; a labda a balszélre kerül Grószhoz, a kinek beadását Cseh a kapu fölé lövi. A B. A. K. támadásai két egymásutáni kornert eredményeznek (15. p.). Takács a félvonalról közvetlen a kapu elé viszi a labdát s egy biztosnak látszó goalt hibáz (21. p.). A hátralévő időben változatosan folyik tovább a játék, habár a B. A. K. valamivel többet támad.

    Félidő 0:0

    A második félidőben már lankad a játék. B. A. K.szebben, Törekvés erősebben játszik. A félidő vége felé mindkét fél visszaesik. Már-már úgy látszik, hogy nem lesz eredmény, mikor a B. A. K. szépen kombinálva lejut a Törekvés-kapuhoz s Konrád oly erősen rug a goalra, hogy a labda Dürr érintése daczára a hálóba jut.Törekvés az utolsó perczekben erősen dolgozik a kiegyen­lítésért.

    Biró: Izsó László.

    Az Újság, 1910. február 22.