magyarfutball.hu

MTK - Terézvárosi TC 2 : 0 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 22:39
    M. T. K.-T. T. C. 2: 0.

    (Millenáris pálya.) Rendkívül erős, durva és élvez­hetetlen játék volt és a bajnokaspiráns M T. K., daczára hogy az egész mérkőzés folyamán döntő fölényben volt, csak a második félidőben tudja magának a győzelmet biztosítani. Az egész mérkőzés jóformán a szabadrúgások sorozatából állt, mert átlag minden második perczre egy-egy gáncs esett. A durvaságban a T. T. C. részéről Maly és Rooz I. járt elől, az M. T. K. részéről pedig Révész (a kit a biró ki is állított), Kertész II. és Kürschner.
    A kék-fehérek uj csatársorral próbálkoztak. Vida helyén ugyanis Sebestyén játszott balszélsőt, összekötője Kertész II., középcsatár Kertész I. volt, mig a jobb­összekötő és jobbszélső szerepét Cohn, illetve Tauszig töltötte be. Ennek a csatársornak is, akárcsak a réginek, csak az a hibája, hogy nem tud goalt rúgni. Összjátékuk végig kitűnő, de a kapu előtt csődöt mond a tudományuk .A két goal közül az egyiket a középről egyedül lefutó Sebestyén rúgta, mig a másodikat a fedezetsorból előre­rukkolt Károly lőtte. A fedezetsor brilliáns. A hátvédek közül Nagy Ferencz volt a jobbik. Révész nagyon bizony­talan. Domonkosnak semmi dolga sem akadt.
    A T. T. C.-nél elsősorban Beimel kapus játéka érde­mel feltétlen dicséretet. Neki köszönheti csapata, hogy több goalt nem kapott. A hátvédek közül Hegyi, a fede­zetsorban Weisz II., a csatársorban pedig Pach — szóval az ifjúsági játékosok — tűnt ki.
    Az első félidőt a T. T. C. támadása nyitja meg. Maly lefut, de középre adott lapdáját Rooz I. elhibázza. Ezután az M. T. K. kerül frontba. Több mint húsz perczig a T. T. C. nem bir kiszabadulni. A T. T. C. hálója állandó ostrom alatt áll, a kitünően helyezkedő Beimel azonban mindent véd. A huszonötödik perczben Pach Bírót és Nagy Ferenczet kicselezve egész a goalvonalig fut, de ott, a helyett hogy a középen lévő csatárhoz pas­szolna, a goalra lő, de Domonkos ment. Maly támadása szintén sikertelen marad. A félidő végéig ismét a kék-fehérek támadnak, de nyolcz kornerné] más eredményt nem képesek elérni. Félidő 0: 0.
    A második félidő elején ismét a T. T. C. támad. A negyedik perczben Sebestyén a középről egyedül lefut és közvetlen közelről rúgja a vezető goalt. A T. T. C. mintha teljesen összeroppanna, védekezésre szorul, de Hegyi és főleg Beimel hihetetlen labdákat véd. Tauszig beadását Károly a kapufára fejeli. A. T. T. C. csak ki­törésekkel közelíti meg az M. T. K. hálóját. Kertész I.,majd Károly lövését Beimel kornerre védi. (27. p.) A következő perczben Tauszig lefut és középre adott labdáját Károly élesen a kapu bal sarkába plaszirozza. (28. p.) A játék azontúl egészen eldurvul, a minek következménye,hagy Révészt a 36-ik perczben kiállítják. A mérkőzés befejezése előtt még Pach vezet eredménytelen támadást.
    Bíró Izsó László.

    Az Újság 1910 február 22.