magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti AK 1 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 13:00
    B. A. K. — Törekvés 2:1.

    (Hölgy-utczai pálya.) A Bécsben, az F. T. C. és M. T. K. ellen oly szépen szerepelt Törekvés, mint múlt­kor a Terézvárosi T. C.-tól, most a B. A. K.-tól szenvedett váratlan vereséget, a mi annál meglepőbb, miután mindkét vereség saját pályáján érte. Szinte hihetetlen, hogy a derék munkáscsapat mennyire visszament formájában, daczára annak, hogy teljes csapattal játszik. A match mindvégig erős iramú volt. (összjátékot egyik csapat sem folytatott, inkább egyéni játékon alapult mindkét csapat támadása.
    A B. A. K. kissé felforgatott csapattal állt ki. Halász játszott középcsatárt, Linich pedig jobb fedezetet. Ez a változás némileg megerősitette a támadósort, a védelem ellenben megérezte Halász hiányát. Jobbszélsőt Varga helyett Révész játszott. A csapat legjobb embere Rudas volt, kívüle Grünwald és Gross I. tűnt ki.
    A Törekvés kapkodva, idegesen dolgozott. Az első félidőben még elég szép játékot mutatott, a második félidőben azonban már rendszertelenül dolgozott. Jók voltak Takáts, Kiss és Hauswald.
    Az első félidő elején a B. A. K. a támadó fél, de csakhamar visszaszorul és mintegy harmincz perczig a Törekvés erősen támad, azonban egyrészt a jól működő kék-fekete védelem, másrészt a csatárok ügyetlensége miatt képtelen eredményhez jutni. A félidő végén a B. A. K. is támad, de Dürr és Hauswald mindent ment. Félidő 0:0.
    A második félidő első negyedórájában a Törekvés támad. Kiss, majd Takáts lövését Gross védi. Halász vezet támadást és kiadott labdájából Révész szépen ivelt goalt lő (22. p.). Két perczczel később Halász a második goalt rúgja. A Törekvés erre erősebb iramot dik­tál. Kaufmann lövése czélt téveszt. Kiss támadását Grünwald szabálytalanul akasztja meg és a megítélt tizenegyest Takáts goallá értékesiti (38. p.). A hátralévő időben a Törekvés erősen dolgozik a kiegyenlítésért.
    Biró Izsó László (B. T. C) volt.

    Az Újság 1909 november 16.