magyarfutball.hu

MTK - Budapesti TC 2 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 15:45
    Csapatok: MTK : Knapp—Nagy, Biró—Kürschner, Károly, Ellinger II.—Sebestyén, Taussig, Kertész I., Ker­tész II., Vida. BTC.: Bihary—Sárközy, Szendrő—Schasek. Simon, Leitner—Levák, Dobó, Kézsmárky, Rákóczi, Oláh. Biró: Klug Frigyes (MAFC.).

    Nemzeti Sport 1909 október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 15:41
    Testgyakorlúk—Budapesti Torna Club 2:1.

    (Millenáris-pálya.) Óriási, de a lehető legzajosabb publikum előtt folyt le a fenti mérkőzés, a melynek folyamán, mint mindig, most is, a piros-fehérek sovén közönsége, támogatva a kék-fehérek mind megannyi »jóakaróitól«, állandóan terrorizálta a győztes csapat játékosait és a birót.
    A leglehetlenebb és semmi szakértelemre nem valló bekiáltásaikkal nemcsak a szép játékot tették lehetetlenné,hanem valósággal beleszuggerálták a piros-fehérek játékosaiba, hogy bármely uton és módon nyerjék meg a mérkőzést.
    Sajnos, ma már odáig jutottunk, bogy a B. T. C.—M. T. K. mérkőzés vezetésére nem vállalkozhat biró, hacsak úgy nem, mint tegnap, hogy a fanatikus közönségdühe elől a match végén a rendőrségnek kell a birót megoltalmaznia.
    A játék egyébként igen alacsony színvonalú volt. A kék-fehérek, a fent említett okoknál fogva jóval for­májukon alul játszottak. Knapp a kapuban rendkívül ideges volt. Nagy és Biró gyakori hibáit Károly és Kürsch­ner szorgalmasan pótolták. A csatársor játéka egyáltalá­ban nem elégített ki, csak Vida játéka volt figyelemre­méltó. Révész nem játszott.
    A B. T. C. az ő »szakértő és pártatlan« publikumá­tól felbuzditva, szokatlan tűzzel játszott. A beállított régi ágyuk, Schaschek és Oláh a csapat legjobb emberei voltak.Kivülök még Szendrő és a kissé durva Kézsmárky elégí­tett ki.
    Egyébként a játék nem tartozott a fairek közé,a mi szintén a csapatokat egymásra uszító publikum »érdeme«.
    A játékot a kék-fehérek kezdik s rögtön támadnak.
    A 6-ik perczben M. T. K. első goaljához jut. Egy hands-ből kifolyólag megítélt tizenegyest Károly szépen he­lyezve juttat a kapu jobb sarkába. A piros-fehérek jobboldala vezet ezután támadást, de a középre jutó labdát Rákóczy a kapu fölé lövi. Egy ideig hullámzó játékután Sebestyén szökik meg a labdával s orrhegygyel rúgott labdáját Bihary már csak a kapuban fogja el. (18 p.)
    A piros-fehérek erős támadása erre a felelet és a 33. percz meghozza a B..T. C. első goalját. Dobó beadását Kézmárky értékesíti goallá Knapp jóvoltából, mert a lövéskönnyen védhető volt. Félidő 2:1.
    A második félidő rendkívül erős tempóban indul.A piros-fehérek fölénye szemmel látható és azontúl márcsak alig egy-két veszélyes helyzet fenyegeti a B. T. C.kapuját. Ilyen pl., mikor Kertész I. két lépésről a kapu fölé rúg, más ízben pedig Vida biztosnak látszó goalt szalaszt el. Annál többet rontanak a piros-fehérek. Az idegesen játszó Testgyakorlók hátvédjei számtalan jó helyzethez juttatják a B. T. C. csatárait, de lövéseik mind czélt tévesztenek.
    Az időközben beállott sötétségben folyik továbba játék, de további eredmény nem esik. Klug Frigyes(M. A. F. C.) erélyes, kitűnő biró volt.

    Az Újság 1909 október 5.