magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 2 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 15:10
    MTK.—BAK 2:0

    A BAK.-nak múlt héten a BTC. ellen elért győzelme után mindenki érdekes küzdelmet várt. A várt érdekesség elmaradt s helyette a játék nagy mértékben eldurvult. A durvaságban a BAK.járt elől, (Halász, Gerő, Glatter), mig a MTK. játékosai nyugodtan viselkedtek, kivéve Kertész II.-t, akit a biró ki­állított. Pedig a BAK., ha megőrzi nyugodtságát, a 10 em­berrel játszó MTK. ellen könnyen győzhetett volna. A mérkőzés sorsa a második félidőben dől el. A 2 : 0 után a BAK. teljesen visszaesve durva játékot kezdett foly­tatni, aminek eredménye töméntelen sok szabadrúgás s két játékosuk kiállítása lett.
    Külön meg kell emlékeznünk a MTK. első góljáról, melyet Kertész I. mesteri fejese eredményezett s amelyhez fogható szép fejesgólt magyar csatár még nem csinált.
    Csapatok: MTK.: Domi — Nagy, Biró — Szűcs, Ká­roly, Ellinger II. — Sebestyén, Taussig, Kertész I., Ker­tész II., Vida. BAK.: Grosz II. — Glatter, Maxy — Halász, Gerő, Rudas — Varga, Konrád, Cseh, Gállos, Grosz I. Fél­idő: 1 : 0. Biró:Klug Frigyes (MAFC.).

    Nemzeti Sport 1909 szeptember 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 15:05
    Testgyakorlók — Budapesti Atlétikai Klub 2: 0.

    (Margitszigeti pálya.) Az esős idő daczára jókora publikum előtt folyt le a fenti igen erős iramú és fairnek éppen nem mondható mérkőzés. A Testgyakorlóknak ismét jó napjuk volt; halfsoruk Károlyijai az élén fé­nyesen funkczionált. Hátvédsorukat Bírónak Müller helyére való tételével tetemesen megerősítették, mert igy a fedezet sokkal biztosabban mozoghatván, a védel­met és a csatársort is egyaránt támogatta. Biró helyét Ellinger II. jól töltötte be. A csatársor legjobb embere az igazán briliánsán és fairen játszó Kertész I. volt. Lövései elsóranguak, labdaosztásai észszerüek. Elég jó volt még Taussig. Domonkosnak ritkán akadt dolga.
    A B. A. K. nem mutatta igazi jó formáját. Ide­gesen, kapkodva s még a legfairebb játékosai is kissé nyersen játszottak. A csatársornak csak a baloldala dol­gozott. A halfsorba ismét beállított Rudas még nem a régi. Gerő és Halász jól, de erőszakosan játszottak. A csapat legjobb embere ismét Grünwald volt. Szép hosszú rúgásaival és jó helyezkedésével, valamint Grosz kapus fényes stilusu védésével akadályozták meg az M. T. K.-t nagyobb goalarányu győzelem elérésében.
    B. A. K. kezdi a játékot, de a Kertész-testvérpár a Károlytól kapott labdával rögtön veszélybe hozza a B. A. K. kaput. Egyideig a kék-fehérek erősen szoron­gatják ellenfelüket, miközben gáncs miatt megítélt büntető rúgást Kertész II. a kapus kezébe lő. (6. p.) Rögtön utána a biró Kertész II.-t durva játék miatt kiállítja. A tiz emberrel játszó M. T. K. a 11-ik perczben éri el első goalját Kertész I. lövésnek beillő erős fejese révén. Felállás után Grosz—Gállos vezet támadást, a melyet M. T. K. csak korner árán tud elhárítani. Szép ostrom folyik azután a Testgyakorlók kapuja előtt, a nagy kavarodást végre Biró mentő rúgása szünteti meg. A kék-fehérek csatársora szép pass-játékkal nyomul fel;Kertész I. lövése csak hajszálnyira kerüli el a kék-feketék kapuját. Hullámzó játék folyik ezután, de a félidő végéig újabb eredményt elérni nem tudnak.
    Félidő 1:0.
    A második félidő már az elején erős és kíméletlen tempóban indul meg. A kék-feketék sűrűen támadnak, de csatársoruk habozása folytán lövés kapura nem megy. Végre az M. T. K. felszabadul az erős ostrom alól, s Vida— Kertész szép pass-játéka után utóbbi a balsarokba helye­zett lapos lövéssel megszerzi csapatának a második és egyszersmind a mérkőzés utolsó goalját. (10. p.) Ezután a kék-fehérek állandóan támadnak, lövést-lövés követ, de Grünwald és Grosz mindent mentenek. Gállos még egyszer megközelíti az M. T. K. kaput, de eredmény­telenül. A kék-fehérek állandó erős támadását a B. A. K. gáncsokkal tudja csak megakasztani, úgy hogy a biró Glattert és Gerőt kénytelen kiállítani. Közben M. T. K. még egy büntetőrugást és egy meg nem ítélhető ofside-goalt rug, a melyet Gross II. bravúrosan ment. Biró Klug Frigyes (M. A. F. C.) volt.

    Az Újság 1909 szeptember 21.