magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - UTE 0 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 13:46
    Újpesti Torna Egylet — Terézvárosi Torna Club 2:0.

    (Lágymányosi pádya.) Meglepetéaszerü győzelmet aratott az U. T. E. a T. T. C. fölött, a győzelem azonban nem volt fölényes, mert a mérkőzés alatt jobbára a T. T. C. volt fölényben, de csatárainak legszebb shotjai is vagy hajszálra kerülték el a kaput, vagy pedig Kazár kezébe került a labda. Az U. T. E. legjobb embere Kazár volt. Igen jól játszott még Ludwig, Fandl, Szabó és remek kiszökéseivel kitűnt Goldstein, a kinek révén jutott U. T. E. már az első húsz perczben a két goalhoz.
    A T. T. C. kapujában újra Beimel állott, a ki kevés dolgát jól végezte. A két goal védhetetlen volt. A csatár­sor igen jól dolgozott, bár munkáját nem kísérte siker. Leggyengébb része a csapatnak a fedezetsora volt: Schönfeld, úgy látszik, elvesztette mozgékonyságát, nagyon keveset ment labda után, sőt a második félidőben balszélsőként próbálkozott. Jergens ma sokat csapkodott, épp úgy Weisz Zoltán is. Nemetz igen jó volt, mig partnere, Budai,
    helylyel-közzel szép dolgokat produkált, általában azon­ban gyöngének bizonyult még az első csapatba. A csatár­sorban kitűnt Pach és Gyárfás.
    Biró Horváth Ferencz (F. T. C.) volt.
    T. T. C. kezd, Rooz II. remekül kiszökik, czenterezett labdáját Gyárfás négy lépésről Kazár kezébe lövi. Két eredménytelen korner után Goldstein lefutja a védel­met, óriási erővel lő, mit Beimel elvetéssel véd, de a kipattant labdát Bursch a goalba továbbítja (8 p.). Újra T. T. C. támad s Gyárfás éles lövését Kazár kornerra menti. Schönfeld miatt szabadrúgáshoz jut U. T. E., Goldstein kiszökik s remek czenterét Budai saját hálójába juttatja (20 p.). Maly lefutását s lövését Kazár kornerra védi, majd Pach—Maly remek összjátékkal fölnyomulnak, s utóbbi éles lövését Kazár újra kornerra menti. Maly beadását Gyárfás a kapufának lövi, majd újabb lövése a kapu mellé megy. Pach szép beadását Maly a kapu fölé továbbítja. Jergens vezet támadást, átadott labdáját Rooz I. lövi, s U. T. E. korner árán ment. Újabb korner, a mit T. T. C. a kapu fölé rúg.
    Félidő 2:0 U. T. E. javára.
    A második félidő Schurmik remek lerohanásával kezdődik, a ki azonban a kapu fölé rug. U. T. E. most erősen támad és két kornert ér el. Közben Rooz I. Ludwiggal összeütközik, úgy hogy utóbbit kiszállítják. Rooz II. vezet remek támadást, átadott labdáját Maly élesen lövi, a mely Kazár kezéből kornerra pattan ki. T. T. C. erősen támad, de Gyárfás, majd Pach a kapu mellé lőnek. Maly remek beadását Rooz I. kapu fölé továbbítja. A biró nyolcz perczczel a szabályos befejezés előtt lefújja a játé­kot, a mit később észrevesz és újra visszahívja a játé­kosokat. A nyolcz perez alatt U. T. E. a támadó fél, de további eredményt nem tud elérni.

    Az Újság 1909 szeptember 14.
     
  2. avatar: heimo
    2018.05.06, 18:56
    UTE—Terézv. TC 2 : 0

    A terézvárosiak veresége meglepetés. Az UTE eddig éppenséggel nem mutatott oly formát, melynek alapján e győzelmére számítani lehetett volna, de e legújabb sikere után immár biztató reménységgel nézhet a további bajnoki küzdelmek elé. Az UTE legjobb embere Kazár volt, ki bámulatos hidegvérrel mentette a biztos góloknak látszó labdákat is. A TTC erős munkát adott az újpesti védelemnek, mely azonban munkáját sikeresen végezte. Az UTE góljait az első félidőben Goldstein kiszökései révén éri el. A második félidőben, daczára az UTE erős támadásainak, újabb gól nem esik.
    Biró : Horváth Ferencz (FTC) volt.

    Sport-Világ, 1909. szeptember 18.
     
  3. avatar: heimo
    2018.05.06, 18:41 (szerk.: 2018.05.06, 18:46)
    UTE. — TTC. (Lágymányos.) 2:0

    Az eredmény a váratlanság erejével hatott. A NSC.-tól vereséget szenvedő UTE. győzelmét kevesen várták. Az újpesti csapat azonban, — nem lévén háta mögött az idegességet növelő törzsközönség — szép, nyugodt játékot mutatott. A védelem Kazár és Ludvig vezetése alatt biztosan tartotta a TTC. csatárláncát. A csatársor játéka egyéni kiszökésekre irányult, amiben Goldstein árult el nagy ügyességet. Mind a két gól az ő lefutásának eredménye. A Terézvárosi csapatra kedvezőtlen napok járnak. A kaput ugyan ismét Beimel védte, azonban nem akadályozhatta meg, hogy a rossz kötésű védelem miatt már az első 20 percben két gólt ne kapjon. A halfsor teljesen visszaesett. Schönfeld, Jávor és Weisz Z.-ra rá sem lehet ismerni. Jók voltak Nemetz és a fiatal Budai hátvédek. A csatársor nem sokat mutatott, csak Rooz szolgált rá ismét a szigorú megfegyelmezésre. UTE. az első félidőben jut két góljához. Heves és elfajult játék folyik a befejezésig, de újabb eredményt egyik csapat sem ér el. Bíró: Horváth (FTC.)

    Nemzeti Sport, 1909. szeptember 18.