magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 0 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911, 18. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.13, 18:52
    Az M. T. K. — T. T. C. bajnoki mérkőzés.
    M. T. K. győz 2 : 0.

    (Millenáris pálya.) A Testgyakorlók Farkas és Biró, a Terézvárosiak pedig Pacb és Weisz Antal nélkül álltak ki. Az M. T. K. hiányzó embereit Kertész II. és Elemér II., a T. T. C. játékosait pedig Szeifl és az ifjúsági Friedmann helyettesítette. A mérkőzés meglehetősen alacsony színvonalú volt és csak nagyritkán hozott az M. T. K. szélsőinek gyors lefutása egy kis életet a játékba. A győztes csapatban kitünően játszott a két hátvéd, Kertész III., Sebestyén és Szántó. A T. T. C.-ben is a védelem végezte a jobb munkát. Domonkos sérülten is néhány remek védést produkált.
    Az első félidő nagy részében az M. T. K. a támadó fél és a terézvárosiak csak az utolsó negyedórában vannak offenzivában. Sebestyén egymás után vezeti a támadá­sokat, de középreadásait többnyire hibásan folytatják. Végre a tizenhetedik perezben Sebestyén szép czenterét Kertész I. goallá értékesíti. A T. T. C. is gyakran veszé­lyezteti azontúl a kék-fehérek kapuját, de Szeifl a 42-ik perezben egész közeiről a kapufának rúgva a labdát, biztos goalt hibáz.
    Félidő 1:0.
    Szünet után M. T. K. nagy fölénybe kerül, de csak 23 perez után ér el eredményt, a mikor Szántó szép be­adását Taussig a kapuba söpri. Tovább is a kék-fehérek vannak fölényben, de a goalképtelen csatársor sorra hi­bázza a kínálkozó helyzeteket. Biró: Fehéry Ákos.


    Az Újság 1911 május 11.