magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti TC 3 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 18:24 (szerk.: 2021.07.10, 11:15)
    N. S. C.—B. T. C. 3 : 2

    (Millenáris pálya.) A Nemzeti Sport-Club, a mely az idény elején nem volt képes klasszisához mért ered­ményeket elérni, most, a szezón végén érte el formájá­nak tetőpontját. Múlt héten a szenzácziós győzelmeket aratott M. A. C.-ot verte, tegnap pedig a B. T. C. felett aratott értékes győzelmet. A piros-fehérek vereségének egyedüli mentsége, hogy csatársorukból Dobó és Horváth hiányzott.

    Az N. S. C. győzelmét főleg csatársora gyors és észszerű játékának köszönheti. A csapat lelke a reprezentativ Bodnár, a kinek minden egyes lerohanása ve­szélyt jelent. Kitűnő még Tóth balszélső, Kováts, Feldmann és Hlavay.

    A piros-fehéreknél egyedül a védelem — Biharival az élen, a kinek tegnap feltűnő jó napja volt — produkált kitűnőt. A fedezetsor egyedül labdaszedésre törekedett, mig a csatársor a beállított két tartalék — Schulz és Németh — gyenge játéka miatt nem volt képes sikeresen operálni. Legjobb embereik Szendró és Levák voltak.
    A B. T. C. támadása nyitja meg az első félidőt. Vál­tozatos, játék után a 14-ik perczben egy kapuelőtti kava­rodásból Németh rúgja az első goalt. Ezután a fehér-feketék kerülnek fölénybe, a melynek eredménye a 20-ik percz­ben a Bodnár által lőtt goal. Felállás után Tóth egyedül lefut és gyönyörű goalt plassziroz (21. p.). A 40-ik perczben Bodnár révén érik el a fehér-feketék harmadik goal­jukat.

    Félidő 3: 1.

    Helycsere után a harmadik perczben Feldmann kornerból kifolyólag handset vét és a megítélt tizenegyest Szendró goallá értékesíti. A goal után a B. T. C. jó ideig támad, csakhogy eredménytelenül. A félidő utolsó negyed­órájában ismét az N. S. C. kerül fölénybe és két kor-nerral veszélyeztet.

    Bíró: Kiss Menyhért

    Az Újság, 1910. december 6.