magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti TC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: seamandarin
  2022.02.21, 00:12
  Killermann ujra játszik.

  Killermann János, az NSC középfedezete, klubjának eddig lejátszott mérkőzéseiről hiányzott, mert Tatabányáról, ahol alkalmazásban áll, nem tudott a mérkőzésekre felutazni. Vasárnap azonban már ismét játszani fog.


  Sporthirlap, 1920 február 26.
   
 2. avatar: seamandarin
  2022.02.09, 23:12 (szerk.: 2022.02.10, 12:44)
  BTC — NSC 3:0 (1:0)

  Hungária-uti pálya
  Biró Renner Ferenc

  Vasárnapra kisorsolt bajnoki meccsét, minthogy erre a napra megfelelő szabad pálya nem állott rendelkezésre, szombaton játszotta le a két csapat a Hungária-uti pályán. Az NSC debüje az első osztályban meglehetősen gyengén sikerült, amenynyiben szokatlanul nagy gólarányban szenvedett vereséget a biztató formát mutató piros-fehérektől, A csapat, jóllehet csak a közelmultban vett részt az osztályozó mérkőzéseken, s igy kellő tréning­gel rendelkezik, egyáltalán nem mutatott első osz­tályu játékot. Müller a kapuban a gólok miatt nem okolható. A hátvédek közül a jobboldali, Hesser jó játékos, mig Kiss inkább durvaságaival vonta magára a figyelmet. A fedezetsorban még Killermann sem elégített ki. A csatársorban egye­dül Künstler veszélyes, de nagy hibája, hogy sokat protestál és durva, ami különben a második félidő 5. percében kiállítását eredményezte. A BTC csa­pata meglepően jól játszott. Stiernek nem volt komolyabb dolga. A hátvédek, Kőszegi és Gruber jól funkcionáltak. A csapat legjobb része a szemre is imponáló Kertész—Kanyaurek—Rauchmaul összeállításu fedezetsor. A csatársor a mezőnyben igen szépen kombinált, de a kapu előtt még nem elég határozott, egyénileg a Hajdu—Dobó jobb­szárny érdemel dicséretet.

  A mérkőzést, mely különben sem állott valami magas nivón, teljesen élvezhetetlenné tette Renner biró gyenge bíráskodása, érthetetlen ítéleteinek hosszu sora, mely ugy a játékosokat, mint a kö­zönséget — teljesen érthetően — idegessé tette.

  A BTC vezető gólját az első félidő 17. percé­ben éri el Dobó révén, akinek a felső kapuléc alsó feléről visszapattanó labdáját a bíró helyte­lenül gólnak nyilvánítja. A második, félidő 7. percében ismét Dobó, majd a 41. percben Branchler szerez további két gólt.

  BTC: Stier—Kőszegi, Gruber—Kertész, Kanyaurek, Rauchmaul—Hajdu, Dobó, Brauchler, Kele­men, Schwenk.
  NSC: Müller—Hesser, Kiss—Ruck, Killermann I., Weinberger—Künstler, Killermann II., Tímár, Kubicsek, Székely.

  Sporthirlap, 1919. szeptember 1.