magyarfutball.hu

MAC - Nemzeti SC 2 : 3 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
referee : Herczog Ede
attendance:
  1. Az Újság: kicsiny közönség
  2. nela: 1.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 20:18
    Nemzeti Sport Klub—Magyar Atlétikai Klub 3:2. (0:2.)
    Az atléták az utóbbi időben oly szenzációsan szerepeltek s oly nagy formajavulásért mentek keresztül, hogy a NSK-tól szenvedett vereségüket méltán a nagy meglepetések közé sorozhatjuk. Az első félidőben már két goallal vezettek az atléták, de védelmük a második félidőben annyira visszaesett, hogy a brilliáns technikájú Bodnár rövid időközökben három goalt juttatott a Sipos által kitűnően védett kapuba.
    A mezőny két legjobb embere Bodnár és Feketeházy voltak.
    Erős tempóban kezdődik a játék. A csapatok felváltva támadnak. A síkos pályán biztosabban mozgó atléták azonban mindinkább döntő fölénybe jutnak s negyedórás játék után Kelemen éles lövése már a NSK. hálójában akad meg. Röviddel ezután Feketeházy a félvonalon kapja meg a labdát s áttörve a NSK. védelmet pompásan helyezett goalt lő.
    A második félidőben, a NSK. támadásai gyakoriabbak. Bodnár remek kiszökése az első goalhoz juttatja a NSK.-ot.
    Ez a goal erősen deprimálja a MAK. védelmet, annál lelkesebben dolgozik a NSK. Bodnár két alkalommal hasonló módon kiszökve, ujabb goalt szerez. A további játék folyamán a MAK. támad, de eredménytelenül. A mérkőzést a biró a beálló sötétség miatt 7 perccel előbb fejezte be. Bíró: Herzog Ede (MUE) volt.

    Pesti Napló, 1910. november 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 19:07 (szerk.: 2021.07.10, 11:22)
    N. S. C.— M. A. C. 3:2.

    (Margitszigeti pálya.) Az egész délelőtt folyó mun­kálatokkal jól használható állapotba helyezett margit­szigeti sporttelepen a mérkőző felek klubtársaiból álló kicsiny, de annál lelkesebb közönség gyűlt egybe a mérkőzés megtekintésére. A csapat utolsó fényes győzel­meitől fellelkesitett publikum kitüntető tapssal fogadta a teljes összeállításban jelentkező M. A. C. legénységét, de a Nemzetiek is — híveik örömére — olyan erős csa­pattal vonultak fel, a minővel az őszi fordulóban még alig szerepeltek.
    A minden jelenetében élvezetes, fair és változatos­ságánál fogva izgalmas mérkőzés sorsát tisztára a nagyobb lelkesedés és odaadóbb játék döntötte el a Nemzetiek javára. Az atléták, ha nem is elbizakodottan, de nem olyan odaadóan küzdöttek, mint ellenfelük.

    A mérkőzés kimeneteléről szólva, legelsősorban is Bodnár Sándorról, a Nemzetiek fenomenális képességű csatáráról kel lemlitést tennünk, a kinek vasárnapi tüne­ményes játéka egyenesen megpecsételte a mérkőzés sorsát. Gyors és határozott támadásai feltarthatatlanok voltak és az ő pompás lövései szerezték meg csapatának mind­három goalját is. A győztes csapat támadósorában mellette a Tóth—Faragó balszárny mutatott ismét kitűnő játékot és a jobbszélső Romet is előrehaladt formájában. A fedezetsorban Hlavay pompás játéka vezetett s a fárad­hatatlan Rejtő is nagyon hasznos volt. A védelemben a reprezentativ Feldmann a Feketeházy—Krempels pár fedezésére baloldali hátvédet játszott és feladatának kiválóan felelt meg. Elég jó volt a tartalék Vajda II. is.
    Az atléták legjobb embere Sipos volt, ki vasárnapi játékával tanúságot tett arról, hogy utóbb mutatott ki­tűnő formája állandó jellegű. Pompásan helyezkedik, hig­gadtan és minden hátáskereső akczió nélkül, de annál hasznosabban és biztosabban védett. A hátvédek közül Oláh nyugodt és biztős játéka volt jobb, az ismét kitűnő fedezetsorban pedig a két szélső half játéka emelkedett ki. A csatársor legjobb embere Feketeházy volt, igen hasznos Kelemen erélyes játéka, a többi csatárt azonban láttuk már sokkal jobban is játszani.

    Nemzeti kezd, de M. A. C. a támadó és eleinte csak ritkán engedi térfelébe a Nemzetieket. Feketeházy kapás­ból lőtt labdája Burián pompás védése daczára is kornert eredményez, majd változatossá fejlődik a játék s Kele­men a 21-ik perczben hosszú, lapos lövéssel váratlan goalt szerez, mely Burián kezeiből jut a hálóba. N. S. C, erélyesebben támad, de Feketeházy feltarthatlan gyö­nyörű egyéni támadása a M. A. C.-nak hoz pompás goalt. Erre N. S. C. szélső fedezetei helyet cserélnek, Feketeházy mellé a gyors Rejtő kerül, a ki sikeresen fedezi Feketeházyt. A félidő végéig N. S. C. veszélyes támadásokat vezet, de Sipos és Oláh nagyszerű védőjátéka miatt ered­ményhez nem juthat.

    Félidő 2 : 0 M. A. C. javára.

    Újrakezdés után Bodnár nagyszerű játéka len­dületbe viszi N. S. C. csatársorát és a 15-ik perezben Bodnár védhetetlen goalt lő. N. S. C. most már óriási lelkesedéssel dolgozik s tiz perczen belül újabb két goalt ér el, mindkettőt Bodnár révén, egyiket középjátékból, a másikat Romét pontos beadásából. Jó ideig még N. S. C. vezet veszélyes támadásokat, majd M. A. C. is minden erejét megfeszítve támad, de újabb eredményt egyik fél sem ér el. Közben alaposan besötétedik s a labda is a tribün tetejére esve, ott a hóban elakad, mire Herezog Ede biró hét perczczel befejezés előtt a játékot beszünteti.

    Az Újság, 1910. november 29.