magyarfutball.hu

MAC - Nemzeti SC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 22. forduló
referee : Fiedler Konrád
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 22:01 (szerk.: 2022.02.27, 11:43)
    MAC - NSC 3:0 (0:0)

    Margitszigeti pálya, 3000 néző
    Bíró: Fiedler Konrád

    A MAC váratlanul biztos győzelmet aratott az NSC felett, s ezzel a győzelmével jóidőre megsza­badult az osztályozási gondoktól. A mérkőzésbe a MAC uj csatársorral ment bele. Ismét játszott a csapatban Bodnár Sándor, aki nem sokat vesztett régi formájából; Omelka kikerült a jobbszéle; Schleimer II. ment centerbe, mig a balszárnyon maradt Vigyázó—Boldog. Az uj összeállítás jól bevált s kár volna megbolygatni. Az első félidőben ugyan még nem szokott össze az öt csatár, szünet után azonban feltűnő jól és ötletessen kombinált. A csatársor nyerte meg a MAC-nak az NSC mecscset, bár a védelem és a halfsor is kifogástalanul dolgozott. Különösen jó volt a halfsorban Fodor, a védelemben pedig a két beck: Szaffka—Ocskay; de Fehér is határozottan fejlődik s a MAC standard kapusává növi ki magát.

    Az NSC már eleve meghendikepelve állott ki a mérkőzésre. Legjobb s jelenleg talán egyetlen nagy képességű játékosa, Künstler, nem játszott s ezzel a csapat sorsa is meg volt pecsételve. A javarészt ifjusági játékosokból álló csatársor se­hogyan sem boldogult a MAC massziv halfsorával s a helyzetet jellemzi, hogy as NSC egyetlen veszélyes helyzetet sem tudott teremteni a MAC kapuja előtt. Növelte a bajt, hogy a halfsor csak az első félidőben bírta az iramot, a második fél­időben azonban nem tudta a MAC csatárok sűrűn megismétlődő támadásait leszerelni. Az NSC csa­patának egyetlen jó része a két beck volt, akik teljesen hibátlanul játszották s csak halfjaik gyen­geségén mult, hogy a MAC támadásait nem tudták mindig kivédeni. Gallovics, mint legtöbbször, bizonytalan volt.

    A játék az első félidőben nagyon unalmas volt, ide-oda csapkodásból állott, amelyben nem is, annyira a csatárok, mint inkább a négy hátvéd játszotta föszerepet. Félidő után megváltozik a helyzet. A MAC veszélyesebbnél veszélyesebb tá­madásokat vezet as NSC kapuja ellen, s Omelka egy centerét Vigyázó már a félidő elején a gólba emeli. As NSC kétségbeesetten próbál támadni, de csak a beckekig jut el. Lassanként a MAC fö­lénye teljesen kidomborodik és egy kavarodásból Bodnár megszerzi a második gólt. Nemsokára esik a MAC legszebb gólja. Boldog szép beadását Bodnár 20 méterről kapásból küldi a gólba. A MAC marad továbbra is a támadó fél, de eg offsseid-gólon kívül további eredményt már nem tud elérni. A MAC kapuja a mérkőzés alatt két szabadrugáson kívül nem forgott veszélyben.

    Sporthirlap, 1920. március 29.