magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti AK 2 : 3 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 18:04 (szerk.: 2021.07.10, 11:25)
    B. A. K.—Törekvés 3:2

    (Hölgy-utczai pálya.) A B. A. K. Késmárky, Károly, Waldner, Szüry és Cseh nélkül állt ki, azonban a Törekvés is több tartalékkal játszott. A B. A. K. legjobb emberei Kucsera, György és Salamon, a T. S. E.-éi Takács és Nyilas voltak
    Kezdés után azonnal a B. A. K. támad és Grosz beadását Salamon már a harmadik perezben a goalba fejeli. Néhány percz után Konrád hosszan előreadott labdája, miután Dürr hibásan védi, a B. A. K. második goalját eredményezi. Törekvés elkedvetlenedve folytatja a küzdelmet, úgy hogy Salamon komolyabb ellentállás nélkül szerzi meg a kék-feketék harmadik goalját. Szü­netig állandóan a B. A. K. van frontban.

    Félidő 3:0.

    Törekvés vehemensen támad s Bőti, majd az ügye­sen kiszökő Nyilas révén két goalt szerez. A B. A. K. következő támadása alkalmával sajátságos baleset éri a Törekvés két játékosát: Takácsot és Szenteyt, a kik olyan erővel ütik össze fejüket, hogy Szentey gyenge koponyarepedést szenved és kiáll, mig Takács bekötözött fejjel tovább játszik. Törekvés hiányzó embere daczára is veszélyesen támad, kiegyenlítenie azonban már nem sikerül.

    Biró: Kiss Menyhért

    Az Újság, 1910. november 22.