magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 2 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
attendance:
  1. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 23:32
    M. T. K. — B. A. K. 2: 1.

    (Millenáris pálya.) Az a hír, hogy Károly, az M. T. K. csapatának több mint egy évtizeden át volt kapi­tánya, klubja ellen nem fog játszani, nem bizonyult való­nak, mert bizony játszott, azaz csak akart játszani, de nem tudott, mert Kertész II. egyedül azt ambiczionálta, hogy a kiváló középfedezet alól a labdákat elkaparja és azt olyan virtuozitással végezte, hogy Károly ezúttal korántsem volt olyan hasznos, mint más alkalommal. A küzdelem rendkívül élvezetes volt. Az elejétől-végig erős tempójú játékban mind a két csapat képességeinek legjavát nyújtotta és főként az M. T. K. remekszép stílusban játszott. Fedezetsoránál nincs jobb a monarchiá­ban, bámulatosan javult Révész és nagyszerűen játszott Sebestyén és Farkas. Kertész II. mint középcsatár a legmegfelelőbb posztján van és bravúros játéka a tavaly tavaszi magyar-osztrák mérkőzésen produkált játékát juttatta emlékezetünkbe.
    A B. A. K. legjobb embere ismét Kucsera volt és méltó partnere György kapu véd. Waldner és Jancsarek, a két uj szélső fedezet értékes erő, csakhogy rendkívül erőszakosan dolgoznak. A csatársor erőteljes akozióju támadásai tetszetósek, elég gyorsak is a csatárok, csak­hogy a goal előtt határozatlanok.
    Azonnal kezdés után M. T. K. kerül frontba és már a negyedik perczben kornerrel fenyeget, a melyet sikere­sen hárit el B. A. K. védelme, a kék-fehérek azonban továbbra is a B. A. K. térfelében táboroznak. B. A. K. csak a 13-ik perczben kerül át a félvonalon, de már első támadása sikerrel jár, a mennyiben Nagy Feri elgáncsolja Salamont, s a tizenegyesül Károly a vezető goalt lövi. A Testgyakorlók folytatják a támadásaikat s Farkas gyönyörű kiszökése a kiegyenlítő goalt sejteti, a labdát azonban György kezébe rúgja. Sebestyén magas czentere, a melyet Kertész II. fejjel továbbit, meghozza a kiegyen­lítő goalt (22. p.), miután György a már elfogott labdát a kapujába ejti. A hátralévő időben B. A. K. is offenzivába kerül. M. T. K. támadásai azonban jóval veszélye­sebbek, a melyeket azonban Kucsera és György sorra ártalmatlanná tesz. A kék-fehérek második kornere sem hoz eredményt.
    Félidő 1: 1.
    M. T. K. azonnal vehemensen támad, két kornert ér el, majd Kertész II. a B. A. K. üresen maradt goalja mellé plasziroz! Újabb sarokrúgásával sincsen sikere a kék-fehéreknek, Révész szépen irányított szabadrúgását is György fogja el, Farkasnak a jobb sarokba fényesen helyezett labdája azonban végre a vezetéshez juttatja az M. T. K.-t (24. p.). B. A. K. erre szokás szerint, felforgfatja csapatát; Károly jobbösszekötónek és Kucsera középfedezetnek megy. Károly két egyéni támadása Domonkost foglalkoztatja, a meggyengült B. A. K. vé­delmen is azonban ismételten át- meg áttör M. T. K. csatársora. Kézsmárkyt, a ki Kertész II.-őt brutálisan mellbevágta, a 29-ik perczben kiállították. Biró: Zoltán Béla

    Az Újság 1910 november 15.