magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 3 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
attendance:
  1. nela: 3.860
  2. Budapesti Hírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 17:12
    A Budapesti Torna Klub—Magyar Testgyakorlókarlók Köre 3:1 (félidő 3:0).

    — A millenáris ver­senypályán négyezer főnyi közönség nézte végig a két régi rivális küzdelmét, a melyből váratlanul a piros-fehérek meglepő szépen .játszó csapata került ki győztesként. Az eddigi eredmények és az őszi sze­zonban mutatott formák alapján szinte bizonyosra vette mindenki a testgyakorlók győzelmét s a tegnapi mérkőzés első negyedórája is csak 'erősbitette a M.T. K. táborának a reménységéi. Néhány sikertelen akció, egy-két biztosnak vélt alkalom elhibázása csakhamar megbontotta a favórit-csapat összes munkáját, fejetlenség, kapkodás és rendszertelenség lett úrrá a csapaton s a testlgyakorlóknak ezzel vesztett ügyük lett. A Budapesti Torna Klub. amelyen Gillemot tréner munkája most elsőizben látszott meg, fokról-fokra előtérbe nyomulva, hamarosan döntő felsőbbségbe jutott és gyönyörű játékkal kivívta győ­zelmeinek egyik legértékesebbjét. A győztes csapat tagjai közül, kiemeljük Simont, Dobót és Bayert. A legyőzött testgyakorlók. a mindig teljes odaadással dolgozó Kürschner kivételével, messze rendes formá­jukon aluli játékot produkáltak. Különösén Bíró és Bévész küzdött határtalan indiszpozicióval.
    Az első gólt Dobó lőtte a játék ll-ik percében, maid a 30-ik percben Horváth megszerezte a máso­dik. a 37-ik percben Bayer a harmadik gólt. Közben a testgyakorlóknak Szendrő foultja miatt tizenegyes hüntetőrugás járt, ezt azonban Révész nem tudta góllá érvényesíteni. :— A második félidőben a testgyakorlók megpróbálták reparálni az első félidő­ben mulasztottakat. de minden igyekezésük megtört a B. T. K. lelkes védekezésén. A 43-ik percben sike­rült Holics Ödönnek a csapatot egyetlen gólhoz jut­tatni

    Budapesti Hírlap 1910 november 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 17:05
    B. T. C— M. T. K. 3:1.

    (Millenáris pálya.) B. T. C. váratlanul jó, M. T. K. pedig eddigi kitűnő formáit meghazudtolva, abszolút rossz volt. Szinte bámulatos, hogy Gillemot mester, a piros-fehé­rek zseniális trénere néhány hét alatt mennyit javított'a csapaton. Az öt csatár közül egyik jobb a másiknál. Dobó jobb, mint a tavaszszal volt, Horváth és Bayer pedig félelmetes goallövő lett. Mint helyezkedik a fedezetsor a csatárláncz mögött, s mily biztos a két hátvéd, különö­sen Szendrő, a kinek különösen jó napja volt.
    Az M. T. K. néhány percznyi nagyszerű játék után kilőtte a puskaporát. Tervszerűtlen, bizonytalan volt a játéka, hozzá még két legmegbízhatóbb játékosának. Ré­vésznek és Bírónak teljesen csődöt mondott a tudománya, a mi azonban még nem ok arra, hogy Révész olyan bot­rányos gorombán és életveszélyesen játszszék, mint azt ezúttal tette. A csapat két kimagaslóan legjobb embere Nagy és Kertész ül. volt, Kürschner bámulatos agilisán dolgozott, míg a csatárok közül egyedül Farkas produkált valamit és ha mihamarább uj középcsatárt nem szerez a csapat, kevés értékes sikerre van kilátása.
    M. T. K az első tiz perezben tetszetős akoziókkal támad, miközben egy, a Sebestyén remekül czenterezett labdájából keletkezett igen kedvező helyzetet a belső csatárok elhibáznak. Révész hibás védése kornerhez juttatja a B. T. C.-ét, Horváth süvítő, gyönyörűen irá­nyított lövése pedig a felső goalléczről pattan a mezőnybe. A labda Mészároshoz kerül, a ki élesen czenterez és Dobó rush-ben védhetetlenül a goalba plasszirozza (11. p.). Vehemens tempóban folytatódik a küzdelem, M. T. K. újból, meg újból felnyomul, a belső csatárok elől azonban sorra elcsipi a labdát B. T. C. résen lévő védelme. Szendrő (a ki szintén nem fairül játszott) gáncsának tizenegyes a következménye, a melyet Révész egyenesen Bihari ölébe rúg (18. p.). A nem sikerült kiegyenlítés látszólag deprimálja a kék-fehéreket, a kik most már, daczára an­nak, hogy a 21, és 2Ö-ik perczben két kornerrel veszélyez­tetnek, mindinkább visszaszorulnak. Dobó pompás shotját Domonkos korner árán menti, a melyet Horváth a goalba fejel (30. p.). A 37-ik perezben Bayernek a bal sarokba irányított lapos lövése a harmadik goalt ered­ményezi. Félidő 3:0.
    Jóval gyengébb iramban folytatódik szünet után a játék. B. T. C. továbbra, most már jóval erőtlenbbül támad, két kornert rúg, majd Mészáros rohan le egészen szabadon a fél pályán és ha Domonkos kapujából ki­rohanva, nem akadályozza, a negyedik goaltól sem mene­külhetett volna meg az M. T. K. A piros-fehérek újabb kornere után (32. p.) a Testgyakorlók nyomulnak fel, öt perczen belül három kornert rúgnak, végül két perczczel befejezés előtt Holics—Kertész II. az M. T. K. első és utolsó, illetve egyetlen goalját rúgja. Zoltán Béla (N. S. 0.) korrektül, igen jól bíráskodott.

    Az Újság 1910 november 1.