magyarfutball.hu

MAC - Törekvés SE 1 : 4 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 21:37 (szerk.: 2021.07.10, 11:21)
    Törekvés Sport Egyesület—Magyar Atlétikai Klub 4-1 (félidő 0:1.)

    A M. A. K. az első félidő­ben méltó ellenfélnek bizonyult, sőt többet is táma­dott. Különösen Krempels brillírozott, a kinek az atléták egyetlen góljukat köszönhetik. A Törekvés védelme, élén a kitünően védő Dürr-rel, meghiúsí­totta a M. A. K. veszedelmes támadásait, úgy hogy további eredményt elérni nem tudtak. — A második félidőben megváltozott a helyzet képe. A Törekvés csatázósora meglepően gyors játékba fogott és szépen kidolgozott támadásokkal kezdte ostromolni ellen­fele kapuját. A tizedik percben Böthy megszerezte a kiegyenlítő gólt. Az atléták csapata a kiegyenlítés után összeroppant és a mikor Fodor megsérülése folytán a fedezetsor meggyöngült és az első félidőben mutatott szép összejátszás is megbomlott, a Törekvés felsőbbségbe került.
    A mérkőzés utolsó húsz percében gyors egy­másutánban érte el a Törekvés Böthy. Orsolyák és Kiss révén a győzelmet jelentő gólokat.

    Biró HajósJózsef volt.

    Budapesti Hírlap, 1910. október 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:52 (szerk.: 2021.07.10, 11:20)
    Törekvés S. E.—M. A. C. 4:1

    (Margitszigeti pálya.) Meglepetésszerü nagy goalarányban győzte le a kitűnő formába jött Törekvés Sport Egylet az idei szezonban magyar csapattól még vereséget nem szenvedett M. A. C.-ot. A győzelem értékét növeli az, hogy a Törekvés három elismert legjobb játékosa,Hauswald, Nyilas és László nélkül játszott, mig az atlé­táknál egyedül Medgyessy hiányzott.
    A Törekvés győzelme teljesen megérdemelt volt.Az első félidőben még balszerencséje is üldözte a munkás­csapatot, a mennyiben a kapott goal a kapus hiájáből esett. Kitűnő volt Csonka és Takáts, mig az atlétáknálcsak Krempelsz játéka tetszett.

    Mindjárt az első perczekben a Törekvés támad és kornert ér el (3. p.). A Törekvés újabb támadását ugyan­csak korner árán mentik a sárga-kékek (9. p.) A M. A. C.első lerohanásának rögtön van eredménye, a mennyiben a Krempelsz által gyengén továbbított labdát Dürr ugyan a kezébe fogja, de valahogy a goalba ejti. (12. p.) Goal után a Törekvés húsz perczig ostromolja a M. A. C.hálóját, de öt korneren kívül más eredményt nem ér el.A félidő végén az atléták támadnak, de Takáts korner árán ment. (44. p.)
    Félidő 1: 0 a M. A. C. javára, kornerarány 7:1 a Törekvés javára.

    A második félidő első perczeiben a M. A. C. támadés a 8. és 14. perczekben kornerhez jut. A nagyon előre­rukkolt M. A. C. védelem hibájából Boti megszökik és a kiegyenlítő goalt rúgja. (20. p.) Rövid középjáték után ismét, a Törekvés támad és Kiss mesés goalt lő (28. p.) Az atléták erre vehemensen támadnak, de Onódy lövését a kapufa menti (32. p.) Rövid ideig még a M. A. C. támad.A Törekvés újabb lerohanása ismét eredményes, a mennyi­ben a szabadon álló Kiss lefutja az atléta védelmet és a kapujából kifutó Sipos mellett goalt plaszirosz. (41. p.)Egy perczczel később Boti négyre szaporítja a goalok számát.

    Biró Hajós József

    Az Újság, 1910. október 11.