magyarfutball.hu

Budapesti AK - Nemzeti SC 2 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:35
    B. A. K.— N. S. C. 2: 1.

    (Millenáris pálya.) A Budapesti Atlétikai Klub a Csepeli A. C.-al történt fúziója óta tegnap játszott elő­ször a millenáris pályán nagy közönség előtt. A bemutat­kozás nem járt a legfényesebb sikerrel, a mennyiben a két tartalékkal (Hlavay és Rometh nélkül) játszó Nemzeti
    S. C. ugyancsak megszorította a B. A. K.-ot,
    A mérkőzés első félidejében a nemzetiek széllel játszva, nagyrészt fölényben voltak, a más dik félidőben azonban teljesen visszaszorultak.
    A B. A. K.-nál a védelem (a fedezetsort is bele­értve) csak közepesen dolgozott, mig a csatársor feltűnő gyengén játszott és csak a jobboldal produkált figyolemre- méltót. Legjobb embereik Rudas és Konrád voltak.
    A Nemzeti Sport-Club nagyon lelkesen játszott, de kevés szerencsével operált, a mennyiben
    ngoalt hibá­zott, azonkívül tizenegyest kiaknázatlanul hagyott. Jók voltak Feldmann, Tóth és Kanyaurek, de különösen Bodnár, a kiben megvesztegető technikája, játékstílusá­nak elanja, éles lövései azt a jobbösszekötót sejtetik, a kit évek óta hiába várunk a válogatott csapatba. Vidék­ről magával hozott önzését mihamarább le fogja szokni és akkor a második Schlosser, sót talán Schlosszernél is slosszerebb lesz.
    B. A. K. kezd nap ellen és mindjárt támad, a nél­kül azonban, hogy ellenfele kapujára veszélyessé válna, sőt kornenrel is erőtlenek. A Burián nélkül kezdő N. Sp. C. nem próbál támadást és csak a kapuvéd beállása után kezd hevesebb támadásokba, a melyek azonban főleg Bodnár önzése miatt, nem vezetnek eredményre. A hu­szadik perczben Tóth beadását B. A. K. kornerre védi és az ebből, a kapu előtt támadt zavarban, Bodnár a bal­sarokba élesen goalt lő. A B. A. K. heves támadással válaszol, melynek eredménye Késmárky goalja, melyet az egyik hátvéd védni akarván, saját kapujába vágja.
    Félidő 1:1.
    A második félidőben a B. A. K. állandó fölényben van és ellenfele alig jut át a félvonalon; kitörései azonban annál veszélyesebbek és a 15. perezben a B. A. K.-védelem a tizenhatos vonalon belül hands-ot vét, a mit a határbiró jelzésére és leintésére a biró tizenegyessel büntet. A határbirónak ez a feltétlenül helyes figyelmeztetése a B. A. K. középfedezetét és kapusát vele szemben a legbrutálisabb kiszólásokra ragadtatja, a minek folytatása a szövetség fegyelmi bizottsága előtt lesz. Bodnár a labdát a bal kapufának rúgja. B. A. K. állandó támadá­sának nagynehezen goal lesz az eredménye (36. p.), a melyre a nemzetiek gyönyörű goallal felelnek, a melyet a biró azonban, — nem látván, hogy a labda a belső kapufáról ugrott vissza — nem adhatott meg. A B. A. K. anyha támadásával ér véget a játék. Biró: Izsó László.

    Az Újság 1910 szeptember 27.