magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti AK 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 20:48 (szerk.: 2022.02.19, 11:05)
    Killermann I., az NSC centerhalfja és Zsíros Gusztáv, az NSC balszélsője, állandó tartózkodásra Tatabányára költöztek, mert ott kaptak foglalkozást. A két jeles játékos távozása érzé­kenyen sujtja az NSC-t, mert nehezen tudja őket pótolni. Egyelőre Fancsalit, Weinbergert és az ifjusági Bellághot kombinálják a megüresedett helyekre.

    Sporthirlap, 1920. január 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 18:23 (szerk.: 2022.02.12, 16:21)
    NSC — BAK 5:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Vértes Imre

    A lelkesen és derekasan küzdő NSC biztos győzelmet aratott a BAK fegyelmezetlen csapatán.A győztes csapat minden embere teljes szívvel és odaadással küzdött a győzelemért és a sikerre a legteljesebb mértékben rá is szolgált. A csatár­sor meglepő frissen és egészségesen kombinált és a kapu elé érve nem fukarkodott a lövésekkel. Künstler, Horváth és Spitz voltak a legjobb emberei az NSC csatársorának. A halfsorban Killermann játéka emelkedett ki. A védelem legjobb tagja a fiatal Hesser volt, aki rövidesen legjobb hátvédeink sorába fog tartozni.

    Semmi jót nem mondhatunk a BAK csapatáról. Hétről-hétre távolodik az első osztályból és ugyanebben a mértékben veszít a csapat tudásából és enged a fegyelemből. Pedig egyénileg jó kvalitásu játékosokból áll a csapat. A két hátvéd, amig fel nem adták a küzdelmet, derekasan dolgozott. Károly kissé kiöregedett, Deutsch sok feleslegeset szaladgál. Geller volt a legértéktelenebb embere a csapatnak. Három gólhoz juttatta az ellenfél csa­patát. A második, harmadik és negyedik gól az ő "érdeme". A csatársorban csupán Takács és Donáth érdemel említést, a többi igen gyenge képessé­gekkel rendelkezik.

    BAK kezd és nyomban támadólag lép fel, Strasser éles lövését az NSC kapusa kornerre védi. Néhány perc múlva Künstler íut le, beadását Spitz kapásból továbbítja és a kapus csak nehezen tudja a gólt elhárítani. Változatos játék folyik, hol az egyik, hol a másik kapu van veszélyben. A 23. perben. Künsztler beadásától Spitz kiugrik és védhetetlen gólt lő (1:0) A következő percben már Strasser-Donáth összjátékából az NSC kapusa nehezen védi Pisko lövését. Hullámzó játékkal telik el a félidő.

    Szünet után mindinkább kidomborodik az NSC fölénye. Geller foultokkal próbálja Zsírost aka­dályozni s e miatt sűrűn van szabadrugás a BAK ellen. A 21. percben Künstler beadását Geller kézzel üti a saját kapujában (2:0) Felállás utánaz NSC továbbra is támad. A 24 p.-ben Geller faultja miatt megítélt szabadrugásból eredően Killermann 20 méterről lőtt labdája a kapufáról a gólba pattan (3:0) A BAK ezután teljesen visszaesik.A 30. p.-ben Geller a tizenhatoson belül ujabb foultot követ el, amiért a biró tizenegyest ítél és Gellert kiállítja. A tizenegyest Künstler a gólbahelyezi. (4:0) Pisko lerohanása kornert eredmé­nyez, amelyből Takács a BAK egyetlen gólját lövi.

    A játék eldurvulását megakadályozandó a biró egymásután kiállitja Weinberger NSC, majd Deutsch BAK játékosokat. A 42. p.-bcn Künstler beadását Spitzer kapásból belövi (5 : 0).

    Sporthirlap, 1919. október 20.