magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 1 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.01, 21:59
    Törekvés -B. T. C. 1:1.

    (Millenáris pálya.) A két csapat egy-egy tartalék­kal állt fel. B. T. C. Rákóczit, T. S. E. Horvátot nélkü­lözte. Középjáték után az első veszélyes támadást B. T. C. vezeti, a mely kornert eredményez (8. p ). A következő perezben Törekvés rohan le s r&vid egymásutánban két kornert rúg. Kapu előtti küzdelemre azután hosszú ideig nem kerül sor, daczára annak, hogy mindkét részről nagy ambiczióval, de tervszerütlenül játszanak. B. T. C. a 34-ík perczben rúgott kornere után Törekvés a 37. és 39-ik perczben ér el sarokrúgást és utóbbi a Törekvés vezető goalját eredményezi, miután Szednicsek gyengén lőtt labdáját Bihari a saját hálójába vágja.
    Félidő 1:0 T. S. E. javára.
    Szünet után a B. T. C. rendkivül erősen támad és Dürr két súvitő labdát bravúrosan véd, Hauswald erő­sen hátraadott labdája azonban akadály nélkül a Törek­vés goaljába gurul, miután a hálójából kirohanó kapu­véd a bal sarokba irányított labdát elfogni nem tudta (10. p.). A piros-fehérek azontúl is szorongatják a Törek­vés goalt és a 17-ik perczben ismét kornerrel veszélyez­tetnek. 33. percz után Takács gáncsolja Simont, a miért tizenegyest diktál a biró. Simon rúgja a büntetőt, Dürr azonban mesterileg fogja a labdát, de a berohanó Dobó mégis a hálóba továbbítja. A goalt azonban nem lehetett megítélni, mert Dobó még a ladba elrugása előtt futott be a büntető területbe, tehát zavarta Dürrt a kivé­dett labda továbbításában. Az utolsó perczekben is még vehemensen támad a B. T. C., de egyrészt belső csatárai hibáznak, másrészt Dürr minden labdát fog. Biró Havas Lajos (B. A. K.).
    Alig hangzott el a mérkőzés befejezését jelző sípszó, mikor Simon Hauswaldra ront, megrugja, a mit utóbbi hasonlóval viszonoz. Majd kölcsönösen ököllel fejbe verték egymást, mire Mathis is Hauswald segítségére siet és néhányszor arczul vágja Simont. íme a bajnoki mérkő­zések üdvös hatása. A mi játékosaink jelszava nem az, hogy becsüld az ellenfelet, hanem hogy csepüld az ellen­feledet.

    Az Újság 1910 szeptember 13.