magyarfutball.hu

33 FC - MAC 1 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
attendance:
  1. nela: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 15:48
    MAC—»33« FC 2:1.

    Az atléták biztos és megérdemelt győzelmet arattak a Vanicsek II. és Horváth helyén tartalékkal játszz »33« Football-Club ellen, a melynek csatársora — Weisó Frigyes kivételével — nagyon gyenge játékot produkált A MAC legjobb részé ismét a íedezetsor volt, mig Önody és Bodnár rendkívül indolensen játszott. Vangel a jobb­szélen kitűnő volt. A 33-asoknál Zsák, a két hátvéd és Vanicsek I. játszott elsőrangúan, Bosnyákovits azonban Önody, majd Bodnár ellen elkövetett durva gáncsaiért súlyos büntetést érdemelt volna.
    A »33« FC-é a széllel kedvező oldal, a vezető goalt mégis Szalay balszélső czenteréből Vangel szerzi meg. A 33-asok azután fölénybe kerülnek, de csak a 30-ik perezben sikerül kiegyenlíteniük Csárdás jobbszélső révén, a kinek czentere Medgyessy lábáról éles szögben repül a MAC hálójába. A MAC azonban még half-time előtt újból megszerzi a vezetést; Önody Szalainak tolja ki a labdát, a melyet ozenterez, és a belerohanó Bodnár térdé­vel a goalba továbbítja.
    Félidő 2 : 1. Szünet után az atléták kerültek fölénybe, de mert az óriási szél a kombinácziós játékot lehetetlenné tette, másrészt a 33-asok védelme önfeláldozóan és ener­gikusan mentett, több goalt a széllel támogatott oldalon sem birt a MAC rúgni. Biró : Schubert M.

    Az Újság 1912 május 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.16, 16:29
    Magyar Athletikai Club — „33" Football Clnb: 3:1.


    A vasárnapi mérkőzést egyébként az óriási szél­vihar nagymértékben befolyásolta, bár azért a MAC jobb játéka kétségtelenül megállapítható volt. A játéko­sok a vihararnál is jobban szenvedtek amiatt az óriási por miatt, amelyet a szél a pályáról felkavart és amely az egész mezőnyt néha valóságos felhőbe borítva eltün­tette a nézők szemei elől. Legfőbb ideje, hogy a pályaintözéség valamit tegyen a talaj javítása érdekében, mert a vasárnapi körülmények között footballozni ha­tározottan sportellenes cselekedet volt.
    A két csapat játékát birálva, a MAC. győzelmét főleg szép és gyors össze játékának köszönheti. Krempels jő labdaosztogatásai révén a két kitűnő összekötő, Bod­nár és Ónodi kitünően érvényesül; Vangel mint jobb- szélső, szépen játszott. Jó napja volt a fedezetsornak, mely a csatársor munkáját önfeláldozóan támogatta. A védelem kieleégitően működött.
    A „33“-nak nem volt jó napjuk. Horváth hiányát nagyon megérezte a csapat, úgy, hogy a csatársor bal­oldala telejesen akcióképtelen volt A védelem elismerésreméltóan játszott, főleg a második félidőben, midőn a széltől támogatott MAC.-nak sikeresen tudott ellentállni. Zsák, Vanicsek 1. és Weisz voltak a legjobbak."
    A „33“-asok játszanak az első félidőben az óriási széllel hátban. Mindamellett nem használják ki kellően«. helyzeteket és a szép összjátékkal felnyomuló MAC.két goalja ellen Csárdás révén csak egy goalt érnek el.A MAC. goaljait Vangel és Bodnár lőtték. A második félidőben a MAC. nagy íölénynyel támad, de eredményt nem tud elérni. Biró volt Schubert.

    Pesti Hírlap 1912 május 28.