magyarfutball.hu

III. kerületi TVE - MAC 2 : 2 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
referee : Sugár István
attendance:
  1. Pesti Hírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.21, 22:59
    A csapatok a következő összeállításban szere­peltek :
    MAC : Ujságh—Kehrling, Ócskái—Tóth, Fodor, Medgyessy—Wangel, Krempels, Bodnár, Őnody, Szalai.
    III. ker. TVE: Sugár—Oderszky, Szabó—Nagy, Hönich I., Sporkó—Melczner, Hönich II., Guttmann, Singer, Stark.

    Az első félidőben a MAC játszik a széllel kedvező oldalon és sokáig nagy fölényben is van. Támadásainak eredménye azonban csak három korner, a mit a III. kerü­letiek jól védenek. Az óbudaiak első veszélyes támadása goallal kecsegtet, de Singer izgatottságában öt méterről biztos goalt hibáz. A 28-ik perezben Melczner jobbszélső lerohan és szépen középreadott labdáját a jó helyzetben lévő Singer védhetetlen goallá értékesíti. Egyideig még a III. kerületiek támadnak, majd ismét a MAC jut frontba és a 33-ik perczben Krempels ügyes egyéni játék után a tizenhatos vonalról remekszép goallal kiegyenlít. Egy perczczel később ügyes belső csatárjáték után Ónody éles lö­véssel megszerzi a második goalt. A 36-ik, illetve 40-ik perezben Bodnár süvítő lövései csak hajszálnyira kerülik el a III. kerületiek kapuját.
    Félidő 2:1 a MAC javára.

    Szünet után a szél valósággal orkánszerüen dühöng. Mind a mellett, hogy ez most a III. kerületieket segiti, mégis inkább a MAC-ot látjuk frontban, sőt már az első perczben csak a kapufa ment egy éles lövést. A 14-ik perez­ben egy hosszan előreadott labdával a III. kerületiek jobb­szélsője lefut és Ocskai hibájából kiegyenlít. Az utolsó perczekig a MAC támad, ekkor a III. kerületiek a sárga-kékek kapuja elé terelik a játékot, de csak egy kornert tudnak elérni.
    A mérkőzést Sugár István, a MLSz volt titkára igen nagy gonddal, kiválóan vezette, a miben nagy segítségére voltak a lelkiismeretesen működő határbirák, Fehéry Ákos és Puskás István is.

    Az Újság 1912 október 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.14, 23:42 (szerk.: 2021.06.15, 10:07)
    Magyar Athletikai Club — III. ker. Torna- és Vívó Egylet 2:2 (2:1)

    Hogy milyen volt ez a mérkőzés? -— minden, csak szép nem. Voltak izgalmas momentumai és ha szerencséjük van a Vívóknak, még győzhettek is volna a különben sokkal jobb kék-sárgákkal szemben. Az első goalt a balszélső fejese révén a vivók érték el, melyet Krempelsz gyönyörű lövése egyenlített ki. Majd Onody védhetetlen goallal megszerzi a MAC-nak a vezetést. Helycsere után a szél a Vívókat támogatja, de csupán kiegyen­líteni tudnak. A győztes goal eléréséhez már nem volt elég erejük az első félidőbeli kétségbeesett já­ték folytán. Az utolsó öt perc ugyan majdnem döntést hozott, de csakhamar a biró füttye jelezte végét a páratlanul izgalmas pillanatoknak.
    Feltűnő jó játékot produkált a MAC két hátvédje, akik talán még sohasem játszottak oly jól, mint ezúttal, — mig a Vívóknál a fiatal kapu­védő mutatott igazán kiválót. A mérkőzést, mely­nek mintegy 2500 főnyi közönsége volt, Sugár Ist­ván vezette.

    Pesti Hírlap, 1912. október 4.