magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - Törekvés SE 3 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 11:45
    BAK—Törekvés 3:1 (0:1). Millennáris pálya. 800 néző. Biró: Lucius K.

    Óriási lárma, aminő 8000 embertől is sok lett volna, reklamációk a gólok után, belőtt és be nem lőtt, megítélt és meg nem Ítélt tizenegyesek, ezek jellemezték nagyjából a két csapat bajnoki küzdelmét. Törekvést ha­tározottan balszerencse üldözte, mert bár a második félidőben úgyszólván szóhoz sem jutott, az első félidőben azonban kis szeren­csével 3 : 0-ra vezethetett volna. BAK csa­patában a két összekötő, továbbá a második félidőben Kucsera, Törekvésnél a csatársor jobb szárnya és Szentey végzett elismerésre méltó munkát.
    BAK támadásával kezdődik a játék, de hamarosan Törekvés kerül frontba és a Prétyi faultja miatt megítélt tizenegyest Ta­kács a kapu mellé lövi. Állandó támadások közben kornerből éri el a Törekvés gólját Nyilas révén a 20-ik percben. Majd újból tizenegyes veszélyezteti a BAK hálót, melyet ezúttal Horváth, a jobb hátvéd lő a kapu mellé. Törekvés a félidő végéig megtartja fölényét, de további eredményt elérni nem tud.
    Újra kezdés után Törekvés teljesen összeroppan, de BAK állandó támadásai da­cára sokáig nem tud helyzetén javítani. Ti­zenegyesből Károly a 18-ik percben kiegyen­lít, majd egy kapu előtti kavarodásból, a különben gyengén játszó Klement nyomja be a másodikat, melyet ugyancsak ő még egygyel megtold. BAK most már teljesen a helyzet ura, annál is inkább, mert a Törek­vés jobbszélsőjét a biró kiállítja, Dürr azon­ban mindent véd, Klement pedig két ízben is üres kapu előtt hibáz.

    Sportvilág 1912 február 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 13:31
    BAK—Törekvés 3:1
    (Millenáris pálya.) Az MTK fölött aratott -győzel­mével favorittá emelt. Törekvés az első félidőben fölény­ben volt és úgy látszott, mintha a matchet meg is nyerné. Helycsere után azonban a BAK került domináló fölénybe.Ennek meg is van a magyarázata. A pályának a Thököly-ut felé eső része ugyanis jó állapotban volt, mig másik oldala pocsolyákkal és sárral tele ; félidőnként, tehát az a csapat játszott jobban, a mely ellenfelet a száraz tér­félen szorongatta.
    A BAK legjobb embere Károly kÖzépfedézet volt, a ki légi stílusára emlékeztető formában játszott. Igenjó volt még Kutsera és a csatársor balszárnya. A Törek­vésnél egyedül a fedezetsor, Takáts-csal az élén, produ­kált kitűnő játékot. A közvetlen védelem kissé erősza­kosan játszott, mig a csatársor a kapu előtt túl sokat kombinál.
    Az első félidőben a Törekvés volt a többet támadófél. Bőti lefutását Kutsera szereli le, mig Urgödi táma­dását Prétyi csak gáncscsal tudja megakasztani. A meg­ítélt tizenegyest azonban Takáts a goai mellé plaszirozza.(12. p.) Urgödi újabb támadása kornert eredményez,a melyből nagy kavarodás támad a BAK hálója előtt,miközben Nyilas goalt rúg (19. p.). Továbbra is a Törek­vés támad, és Urgödi lefutását Prétyi ismét szabály­talanul tartóztatja fel, de az újabb tizenegyes is ered­ménytelen, a mennyiben Horváth, Takáts mintájára,szintén a goal mellé lő (34. p.). A következő pereczben vezeti a BAK az első komoly támadását, a melyet Szentei tesz ártalmatlanná. A félidő végén a BAK kerül frontba,de csak két eredménytelen kornert ér el. Félidő 1:0 a Törekvés javára.
    A második félidőben a BAK kerül állandó offenzivába, a melyet alaposan ki is használ. Már a 11-ik perczben kiegyenlítenek a kék-feketék Károly révén, a ki a Klement kibuktatásáért megítélt tizenegyesből goalt rúg. A kiegyenlités után teljesen összeroppan a Törekvés,és a félidő végéig védekezni kénytelen. Klement újabb támadását Ging akasztja meg szabálytalanul, de a biró,a ki — úgy látszik — már megsokalta a tizenegyeseket, nem torolja meg a gáncsot, mire Klement rögtön elég­tételt szerez magának azzal, hogy a labdát kézzel üti a goalba (22. p.). A biró a Törekvés játékosainak óvása daczára sem változtatja meg ítéletét. Rövid mezőnyjátékután ismét a BAK támad, és két kornerrel veszélyeztet.A 37-ik perezben szabadrúgásból Kutsera mesés goalt lő.Biró: Luczius Károly.

    Az Újság 1912 február 20.