magyarfutball.hu

III. kerületi TVE - Nemzeti SC 4 : 3 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 00:03
    III. kerületi TVE—NSC 4:3.
    A »33«-as—Törekvés-match után játszott a két csapat, a melynek folyamán a III. kerületiek beigazolták az MTK ellen mutatott magas formájukat.
    Az NSC Burián, Hlavay I. és Kanyaurek helyén tar­talékokat szerepeltetett, a kik közül különösen a kapus volt feltűnően gyenge. NSC kezd és rögtöni erős táma­dása kornert eredményez, melyből Tóth a 8-ik perezbenaz NSC első goalját fejeli. A goal látszólag megzavarjaa III. kerületieket, de nem vesztik kedvüket, hanem eré­lyes támadásba fognak, melyből Guttmann—Hőnich II.révén, különösen a jobboldal veszi ki részét. Lelkes játé­kuknak a 30-ik perez hozza meg a kiegyenlítő goalt. A III. kerületiek tovább is támadnak. A 35-ik perczben kornert érnek el, melyből Singer megszerzi a vezető goalt is. Majd a 42-ik perezben a tartalék Szekula beadásából Hőnich I. a harmadik goalt rúgja.
    Félidő 3:1 a III. kerületiek javára.
    A második félidőt a III. kerületiek erős támadásavezeti be, minek eredménye a Hőnich I. által rúgott negye­dik goal. A nemzetiek ezután erős játékba fognak. Egyiktámadásuk közben Tóthot elgáncsolják, mire a biró tizenegyest ítél, melyet Kováts goalla érvényesít. A 38 -ik perczben szerzi meg NSC Tóth révén a harmadi kgoalját is, mire a III. kerületiek erősen védekeznek, hogya kiegyenlítést megakadályozzák. NSC-ben jó voit Kovátsés Tóth, a III. kerületieknél pedig Hegyi középfedezet,Guttaann és Hőnich I. Biró Schaár Izidor.

    Az Újság 1912 március 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 20:47 (szerk.: 2021.06.18, 10:16)
    III. ker. Torna és Vivó Egylet — Nemzeti Sport Club: 4:3

    A Burrián - és Hlavay nélkül játszó NSC tartalékjainak, főleg azonban az igen gyengén játszó ka­pusnak tulajdoníthatja vereségét. A III. kerületiek mindvégig lelkesen és nagy tűzzel játszanak. A mér­kőzés sorsát az a hatalmas iram döntötte el, amelylyel a vívók a mérkőzést kezdték és amelynek a NSC meggyengült védelme nem tudott sikeresen ellentállni. A második félidőben azután a NSC nagyobb technikai tudásánál fogva felülkerekedik, de a már 4:1 arány­ban vezető vívók ellen a mérkőzést már kiegyenlítetté tenni nem tudják.

    Biró volt Schaár.

    Pesti Hírlap, 1912. március 19.