magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti TC 5 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 15:14
    N. S. C.—B. T. C. 5: 2.


    (Millenáris pálya.) A B. T. C., előttünk rejtélyes okokból, hétről-hétre más és más összeállitásu csapattal játszik. Hogy Ficzere, Németh és Bayer miért maradt ki,a mikor velük a csapat a múlt vasárnap az M. T. K. ellen olyan respektábilis formát mutatott, igazán nem tudjuk, a mint hogy érthetetlen a tréningjét abbahagyott Simon és a katonáskodó Mészáros reaktiválása, Afféle old boysokból és ifjúsági játékosokból összeállított csapat próbált tehát szerencsét tegnap, és talán boldogult is volna (mert a N. S. C. is ugyancsak gyenge formát muta­tott), azonban Szendrő tiz percznyi játék után megsérült,úgy hogy a piros-fehérek veresége kikerülhetetlen volt.
    A mérkőzés egyik részről sem nyújtott élvezeteset,sőt a legnivótlanabb küzdelmek egyike volt. Az alaposan felázott pályán csak elsőrendű labdatechnikával lehetett volna boldogulni. Tóth és Hlavay kivételével azonban egyik sem bírt a labdával mit kezdeni. Igaz, hogy a sáros talaj alaposan megnehezítette a játékot, két elsőosztályú csapattól mégis jóval többet várhattunk volna, mint a mit produkáltak. Tervszerütlenül, éppen hogy belerúgtak az eléjük került labdába, és csak a második félidő második felében eszméltek fel a csatárok, hogy tudniillik minél sűrűbben és minél alacsonyabban továbbitsák a goalra a labdát, a melyet a csúszós, sáros talajon lehetetlen volt védeni.
    Kőszeginek, de különösen Biharinak nagyon rossz napja volt; Földi Szendrő helyén elég jól állta meghelyét, mig a csatársorban az ifjúsági Pócz árult el olyan kvalitásokat, a melyek érdemessé tették a tegnapi kísérletezésre. Mészáros, partnere hiányában nem érvé­nyesülhetett, Dobó azonban abszolút rossz.
    A N. S. C. csapatának leggyengébb része a hátvéd­sor volt. Feldmann teljesen formán kívül van, azonbana két szélső halfnak is csak az ambicziójét lehet dicsérni.Domináló szerepet visz a nemzetiek játékában mindenkor Hlavay; ezúttal is állandóan ő vitte támadásba csatár­sorát, mert ha védelemre szorult a csapat, igen nagy bajok voltak az N. S. C. goaljánál, éppen csak Burián végzett bravúros munkát. Vakmerő rávetései gyönyörűek.Hlavay II. a csatárláncz balszélén igen figyelemreméltóan játszott, a két összekötő pedig elsőrendű.
    Unalmas, tervszerűtlen középjáték, a mely csak tizpercz után élénkül, a mikor Szendrő sérülés miatt kiáll. Később ugyan visszatér néhány perczre, a balösszekötő helyén próbálkozik, azután végleg otthagyja a csatateret.A B. T. C. és a N. S. C. egy-egy eredménytelen kornere,után figyelemreméltó mozzanat Tóth remek kiszökésea mely biztos goalnak látszott annyival inkább, miután Bihari üresen hagyta kapuját; a labda azonban a bal­oldali goalléczről a mezőnybe pattant. Schaár biró abban a hiszemben, hogy a labda a belső kapuléczet érte, goalt ítélt, majd — tévedéséről meggyőződve — ítéletét meg­másította. -A majdnem állandóan támadó N. S. C. végre öt perezczel half time előtt megszerzi a vezetést; Hlavay II.—Rometh összjátéka után Kovács kapásból remek goalt lő.
    Félidő 1:0.
    Szünet után ismét a nemzetiek vannak frontban. Székely egyéni támadását Kőszegi gáncscsal akasztja megs az ezért megítélt tizenegyest Kovács a bal sarokbahelyezve,, goallá értékesíti (6. p.). N. S. C. újabb kornere után Rometh vezet szép támadást, és czenterezett labdá­ját Kovács ismét a goalba guritja (14. p.). Bihari kísér­letet sem tett, hogy a könnyen menthető labdát kivédje. A nemzetiek ismét kornerrel veszélyeztetnek; ezt újabb korner követi, a melyet Simon a saját hálójába fejel(16. p.) 4:0! Végre a B. T. C. is föleszmél, energikusan támad, és most már a N. S. C. kapuja is sokszor kerül kritikus helyzetbe. Pócznak húsz méterről a bal sarokba plaszirozott lövése a piros-fehéreket első goaljukhoz segiti(19. p.), mig Dobó süvítő lövését Burián rá vetéssel menti. Hlavay II. támadását Kőszegi ismét szabálytalanul akasztja meg. Újabb tizenegyes, a melyet ismét Kovács juttat rendeltetési helyére (30. p.). Három perczczel későbben rugja B. T. C. második goalját Dobó révén,a melyet Burián ugyan kivédett, a labda azonban kezé­ből u kapuba csúszott. Kornerével sincsen szerencséje a B. T. C.-nak, mire Schaár Izidor a mérkőzést — a fél­homály miatt — öt perezczel a szabályos befejezés előtt félbeszakítja.

    Az Újság 1911 november 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 13:15
    Terézvárosi Torna Klub—Nemzeti Sport Klub 2:1 (0:1). Millenáris versenypálya.

    A kettős baj­noki mérkőzés iránt érdeklődő közel háromezer főnyi közönségnek mindjárt az első meccs nagy meg­lepetést szerzett. A N. S. K. a játékjogától ideigle­nesen megfosztott Stick helyett Hlavayt állította hát­védőnek és ezzel annyira meggyöngitetle a halfsort, hogy- talán ebben találja magyarázatát meglepetésszerű veresége. Igaz ugyan, hogy a csatázósor sem volt a megszokott jó, hiszen az állandóan egyforma kitűnő formában játszó Tóth is indiszponáltnak lát­szott. Pedig a T. T. K. nagyon nehezen jött lendü­letbe. úgy hogy kissé ügyesebb erőbeosztás a N. S. K.-nak győzelmet jelentett volna. A győztes csapat a második félidőben igen lelkesen játszott. A táma­dásokba a nagyszerű képességű Fekete öntött lelket, mig a védelemben az ifjúsági csapatból avanzsált Friedmann volt a legagilisabb. — Az első félidőben a tiz emberrel játszó T. T. K. védekezésre szorult, de a sokat támadó N. S. K. csak a harmincadik percben tudott Tóth révén gólt elérni. A második fél­időben a T. T. K. szívós támadásainak eredménye­képpen Hegyi tizenegyesből kiegyenlítő, a mérkőzés végén Fekete pedig döntő gólt lőtt. Biró Izsó László volt.

    Budapesti Hírlap 1911 szeptember19.