magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti-Csepeli AK 2 : 2 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.29, 21:24
    B.A. K__Törekvés 2:2.

    (Üllői-uti pálya.) »Ha a Törekvés csapatában Wolenszky játszik, a B. A. K. súlyos vereséget szenve­dett volna« — ez volt az általános vélemény ma délután a B. A. K.—Törekvés matekén. A nagy formában lévő munkáscsapat ugyanis nem szerepeltette jeles középcsatárát, miután Wolenszky, mint ismeretes, jövőre már a B. A. K. csapatában fog játszani. A kék-feketék az első félidő erős iramától teljesen kifulladtak, úgy hogy a játék második felében a Törekvés szinte ostromzár alatt tartotta ellenfele kapuját és csak goalképtelensége rová­sára írandó, hogy a mérkőzés nem az ő javára dőlt el.
    Mind a két csapat néhány tartalékjátékost volt kénytelen szerepeltetni. így a B. A. K.-ban nem játszott Kézsmárky, a kinek a játékjoga tudvalevőleg november végéig fel van függesztve, továbbá Jancsarek és Prétyi, utóbbit azonban Knerczer kitünően pótolta. A Törekvés csapatából Wolenszkyn kívül Béki és Kiss hiányzott. Egyénileg a kék-feketéknél György, Kucsera, Szury és Gállos, a munkáscsapatbau pedig Dürr, Szentey és Takács váltak ki.
    Salamon rúgja a B. A. K. első goalját, mintegy husz méteres magas lövéssel; a labdát Dürr védte ugyan, de az a keze és a felső kapulécz között bepattant a hálóba. Két perczczel később Gállos vezet támadást és a kornervonalról a jobboldalra hátraadott labdájával Cseh védhető lövése meghozza a B. A. K. második goalját. Ezután Törekvés jobban belefekszik a játékba, jóidéig a B. A. K. kapuja előtt tanyázik, s ott egy zűrzavarból hátraadott labdát Takács nyolcz-kilencz emberen keresztül védetetlenül a hálóba juttat.
    Félidő 2:1 a B. A. K. javára.
    Szünet után a Törekvés óriási fölénybe jut és a B. A. K. csak Gállos lerohanásai révén kerül a Törekvés kapuja elé. A kék-feketék a védekezés hevében két tizen­egyest vétenek, a Törekvés azonban egyiket sem tudja értékesíteni. A 39-ik perezben végre Nyilas remek goalt rúg, sőt kis híja, hogy Kun az utolsó pillanatban a győzel­met jelentő goalt nem csinálja, két méterről rúgott labdája azonban közvetlenül a goal fölött sivitott el.
    Biró: Schár Izidor.

    Az Újság 1911 november 2.