magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 2 : 3 12:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 18:33
    »33«-as F. C. — B. T. C, 3:2.

    (Üllöi-uti pálya.) A mikor a »33«-asok tartalékos csapatát megláttuk, - tudniillik a beteg Bosnyákovics és a gyászoló Zsák hiányoztak — ugyancsak kevés győ­zelmi esélyt, adtunk a fekete-fehéreknek. A mérkőzés első fele igazat is adott nekünk, mert a Torna-Club ügyes összjátékkal működő csatárai sokat veszélyeztették ,a »33«-as F. C. kapuját. Később azonban hamarosan meg­találták a »33«-asok igazi formájukat és az első sikerült lefutásuk olyan lelkesedést öntött a szimpatikus csapatba, hogy ezzel a match sorsa el is volt döntve.
    Zsákot Schüler nagyszerűen pótolta, annál gyen­gébb volt azonban a Bosnyákovics helyén játszó Eichinger. A fedezetsorban Mandl és Horváth játéka elégített ki, mig a csatársor s egyúttal a csapat legjobb embere a fá­radhatatlan Weisz Frigyes. Nagyon hasznosan játszott ezúttal a »33«-asok angol balszélsője, Wattkins; mind ahárom goal az ő érdeme.
    A B. T. C.-ben az elkésett Takács helyett Kelemen játszott, eléggé mérsékelt képességeket árulva el. A csapat legjobb része a védelem, csak az a kár, hogy sokszor ragadtatja magát durvaságra. Ebben látjuk. különben a piros-fehérek vereségének fő okát, mert ha a Torna-Club a mérkőzés elején produkált fair játékot folytatja, akkor,a matchet feltétlenül könnyen nyerte volna meg. A fe­dezetsor, Rauehmaul-lal az élén, igen jó volt, a csatár­sorban csak Mahr és Mészáros elégített ki. ..
    A match első perczeiben a »33«-asok erősen támad­nak, és a B. T. C. kapuja csak nehezen szabadul meg a veszélyes helyzetből. Majd a Torna-Club jut erős offenzivába, de támadásait csak a félidő utolsó perczében koro­názza siker, a mennyiben a B. T. C. kornert ér el és a Mahr által, jól irányított - sarokrúgást - Mészáros remek fejessel védhetetlen goallá értékesíti.
    Félidő 1: 0 a B. T. C. javára.
    A második félidőben a játék eldurvul és a mikor Wattkins beadásából Weisz Frigyes a B. T. C.-védelem tétovázása folytán a kiegyenlítő goalt ragja, szinte negyed­óráig csak »emberre menő« játékot látunk. A durva játé­kot a B. T. C. kezdeményezi és a »33« F. C. csak a köl­csönöket. adja vissza, néha kamatostul. Közben Biró lesántul, Weisz visszamegy a védelembe és úgyszólván egymaga szereli le a piros-fehérek támadásait. Néhány percz múlva Biró sántákálva visszatér a pályára és a közép­csatár szerepében statisztál. A »33«-ások most rövid időre fölénybe jutnak és Székány, továbbá Wattkins még két goált ruagnak, a miből a B. T. C. a match utolsó percében Pócz révén egyet visszaad.
    Biró: Schuberth M. Ferencz.

    Az Újság 1911 december 5.