magyarfutball.hu

MAC - 33 FC 3 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 18:42
    Magyar Atlétikai Klub—33-as Futball Klub 3:1 (félidő 1:1).
    — Millenáris versenypálya. — A mérkőzésre a két egyesület az alábbi csapattal állott ki: M. A. K. Sipos, — Sárközy, Krempels, — Újhelyi, Fodor, Medgyessy, — Rauch. Lator. Oldal, Ónody, Feketeházy II. 33-as F. K. Izsák, — Biró, Bosnyákovics, — Horváth, Mandl, Vanicsek I. — Koch, Vanicsek II. Weisz, Cavoljac, Székány. A M. A. K. csapatának minden egyes tagját dicséret illeti agilitásáért, de különösen ki kell emelni Sárközy Sándort, a ki most szerepelt először nyilvánosan uj csapatában és debutje után Ítélve, kitűnő tá­masza lesz a kék-sárga színeknek. A Feketeházy I. helyén játszó Rauch is sokat ígérő formában mu­tatkozott be. A 33-asoknál a védelem volt jó. — A 33-asoknak a második percben Vanicsek II. révén elért gólja nyitotta meg a mérkőzést, a mely úgy indult, mintha a 33-as F. K. könnyű győzelmével végződnék. A gól után azonban a 33-asok nem foly­tatták kellő agilitással a játékot, viszont a M. A. K. nagy tűzzel küzdölt a kiegyenlitő gólért, a mit a 38-ik percben Rauch középre fejelt labdájából Önody szerzett meg. A második félidő elején a 33-asok élénken dolgoztak a vezetésért és már a második percben Weisz Frigyes éles lövését Sipos nagy üggyel-bajjal védte. Úgy látszott ekkor, hogy a labda túl volt a gólvonalon, de a biró, tekintet­tel a helyzet bizonytalanságára, nem ítélt gólt. Alig néhány perccel későbben a 33-asok kapujánál meg­ismétlődött ez az eset, de a biró most gólt Ítélt a M. A. K. javára. A vezető gól föltüzelte a M. A. K. csapatát, a 33-asokat viszont elkedvetlenítette, ugyannyira, hogy a harmadik gól megszerzése nem ke­rült a M. A. K.-nak valami nagy fáradságába. Biró: Hajós József volt.

    Budapesti Hírlap 1911 szeptember 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 14:00 (szerk.: 2021.06.22, 16:13)
    M. A.C.—"33" F. C. 3:1

    (Millenáris pálya.) A múlt héten kitünően szerepelt "33" Football-Club váratlanul súlyos vereséget szenvedett a Magyar Athletikai Clubtól. A "33" F. C., amely a mérkőzés határozott favoritja volt, az első perczektől eltekintve, semmit sem produkált, sőt éppen két favoritjátékosa: Székány II. és Weisz Frigyes volt a mezőnykét leggyengébb embere.

    A M. A. C. Sárközyvel megerősített csapattal ját­szott. A védelem, Sípossal az élén, elsőrangú volt, mig a csatársor gyors akczióival keltett feltűnést. A csapat leggyengébb része a fedezetsor.
    A "33" F. C.-nál csak a közvetlen védelem és Mandl középfedezet játszott jól. Legjobb emberük Zsák, a kapus volt.

    A mérkőzés második perczében Vanicsek II. várat­lan goalt rúg. A hirtelen kapott goal kissé lehangolja a sárga-kékeket, úgy hogy tiz perczig teljesen védeke­zésre szorulnak. Végre a M. A. C. is lendületbe jön és két kornerrel veszélyeztet. A 38-ik perczben Feketeházy II. beadásából Rácz goalt fejel.

    Félidő 1: 1.

    A második félidő 12-ik perczében ismét Rácz lő goalt. A "33" F. C. erre felforgatja csapatát. Bosnyákovits előre megy csatárnak, a minek a védelem adja meg az árát, sőt a "33"-asok durvaságtól sem riadnak vissza, hogya kiegyenlítést megszerezzék. A félidő vége felé, teljes sötétségben, Onody éles lövéssel a harmadik goalhoz juttatja csapatát.

    Biró: Hajós József

    Az Újság, 1911. szeptember 5.