magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. kerületi TVE 1 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 18:49
    Budapesti Torna Klub—III. kerületi Torna ésVívóEguesület 1:1 (félidő 0:0).

    — Millenáris ver­senypálya. — Az uj elsőosztályu csapat bemutatkozá­sát a közel 3000 főnyi közönség nagy érdeklődéssel várta. Az eredmény a szimpatikus III. kerületiek er­kölcsi sikerét jelenti, viszont a B. T. K. csapatára nem valami hizelgő. A két csapat a következő össze­állításban szerepelt: B. T. K.: Kösztler, — Kőszegi, Szendrő, — Ficere, Rauchmaul, Német, — Horváth K.. Dobó, Saly, Kunst, Mészáros. III. kér. T. V. E.:Federit, — Suhajdy, Oderszky, — Wiest, Guttmann, Stark. — Hőnich H„ Nagyhegyi, Hőnich L„ Singer, Burger. — A III. kér. T. V. E. élénk támadá­saival kezdődött a mérkőzés. A B. T. K. eleinte tiz emberrel játszott és csak akkor kezdett határozottabb akciókkal dolgozni, a mikor Szendrő is elfoglalta a helyét. Ennek ellenére is a III. kerületiek teremtették meg az első veszedelmes helyzetet a B. T. K. kapuja előtt. Ficere hibájából ugyanis tizenegyeshez jutottak, de Nagyhegyi elhamarkodva a kapu mellé lőtt. A fél­idő végén viszont a III. kerületi T. V. E. kapuja for­gott sokszor veszedelemben, de a messziről irányított lövések nem hoztak eredményt. A második félidő első negyedórájában esett az első gól a III. kerületiek1 ja­vára Nagyhegyi révén. Az eddig ambíció nélkül dol­gozó B. T. K. erre összeszedte minden erejét, hogy a kiegyenlítő gólt megszerezze, de kapkodó játékával sokáig nem tudott eredményt elérni. Végre a 32-ik percben Kunst ügyesen kiszökve, védhetetlen gólt lőtt és ezzel kiegyenlítette az eredményt. Biró: Kiss Menyhért volt.

    Budapest Hírlap 1911 szeptember 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 17:49
    B. T. C.—III. kér. T. V. E. 1:1.

    (Millenáris pálya.) A tavalyi másodosztályú baj­nokság győztese egy csapásra meghódította a közönséget.Lelkes, fáradhatatlan és fair játékuk nagyon tetszett.A csapat legjobb része a csatársor. Jobbszélsőjük, Hőnig II., a ki a csapat legjobb embere, kitűnő játékos. Ügyes cselezései, gyorsasága és erős lövőképessége a legelső klasszisba sorozza. A védelem, Oderszky hátvéddel azélén, szintén jó, csak a fedezetsor gyenge.
    A B. T. C. még messze van tavalyi formájától.Egyedül Szendrő állta meg kitünően a helyét, mig a többiek nagyon »nyáriasan« dolgoztak.
    A B. T. C. tiz emberrel kezd és egészen vissza­szorulnak, Szendrő beállásával azonban offenzivába kerül a csapat, de a szívósan és lelkesen védekező III. kerüle­tiek minden akcziójukat visszaverik. A 21-ik perczben Hőnig I. lövését Ficzere kézzel leüti, és a megítélt tizen­egyest Naphegyi a goal mellé lövi. A félidő végéig válto­zatos a játék.
    Félidő 0: 0.
    A második félidőben mindenki a B. T. C. goaljait várja, de a budaiak bírják a tempót, sőt a 16-ik perczben Singer goalt rug. A B. T. C. most még összevisszábbjátékot produkál, azonban a 32-ik perczben, erősen offside helyzetből, Kunst révén sikerül a kiegyenlités. A hátra­levő perczekben a III. kerületiek teljesen visszaszorulnak.Biró: Kiss Menyhért

    Az Újság 1911 szeptember 5.