magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 2 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
referee : Schubert Ferenc
attendance:
  1. Budapesti Hírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.21, 21:20
    BAK— MTK 3:2.
    (Hungária-uti pálya.) Az április tizenharmadikáról a rossz idő miatt elmaradt bajnoki mérkőzést ma tar­tották meg mintegy háromezer főnyi, közönség jelenlété­ben. Az MTK—BAK mérkőzéseknek már valósággal tradicziójuk, hogy a Budapesti-csepeli A. K. a kék-feherek ellen játszsza ki legjobb formáját. Ebből kiindulva sokan ma is a BAK győzelmét várták, daczára az MTK jobb formájának s annak, hogy a BAK vasárnap a Nemzeti Sport Clubtól érzékeny vereséget szenvedett.
    A BAK tényleg megismételte őszi 1:0 arányú győzelmét az MTK ellen, a minek az értékét emeli az a körülmény, hogy ezúttal megérdemelten jutott diadalá­hoz. A kék-feketék végre legjobb összeállításukban szere­peltek, a mennyiben Károly hiányát a pompásan játszó Szury munkája réven a csapat nem érezte meg. A BAK minden embere jelesül álba meg helyét, de különösen a csatársor czéltudatos, szép összjátéka és a közvetlen védelem határozott, energikus fellépése tetszett. A BAK-nak, de az egész mezőnynek is Szury volt a legjobb embere. Középcsatárt hosszú szünet után ismét Salamon játszott, a ki sokkal jobbnak bizonyult elődeinél.
    Az MTK, mint a BAK ellen mindig, ezúttal is ide­gesen, kapkodva játszott. A védelem még csak megállta a helyét, habár annak a munkáján is meglátszott a bizony­talanság. A csapat gyengéje a fedezetsor volt, a melyben még Bíró is indiszponáltan játszott. A támadást. Sebestyén brilliáns játéka irányította, majd minden lefutása — a melyek ma különösképpen jól sikerültek — veszélyt jelentett a BAK-ra nézve. A belső csatárok, az agilis Kertész II. kivételével feltűnő gyengék voltok. Salamon rúgja a vezető goalt a tizenkettedik perczben, a mit Kézsmárky a harminczadik perczben remek lövéssel még egygyel megtold. Az MTK támadásai csak a 38-ik perczben vezetnek eredményhez, a mennyiben Sebestyén remek czenterét Kertész II. goallá értékesíti.
    Félidő 2:1.
    Szünet után huszonöt perczig az MTK fölényben van s egy alkalommal a Szántó által rúgott kornerból Lane fejese már-már goalt eredményez, a mikor az utolsó pillanatban Ludwig a labdát kifejeli. Ez volt a match legszebb momentuma. Két percz múlva Schaffer szép egyéni játék után gyönyörű goalt rúg. 3:1. Bíró Gyula ekkor csatárnak megy. a mi a támadás erejét növeli. Egy percz sem telik el. Sebestyén gyönyörűen középreadott labdáját Biró a kapuba fejeli. Továbbra is az MTK marad offenzivában, bár a BAK is vezet néhány veszélyes táma­dást. Az utolsó perczekben az MTK egymásután négy kornerhez jut, a mikből majdnem megszerzi a kiegyen­lítést, de Kertész I. helyezett labdája czentiméterekkel a háló felett megy el. Bíró Schubert. M. Ferencz.

    Az Újság 1913 május 11.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.25, 17:58
    A mérkőzés az eredeti időpontról (1913. április 13.) a rossz időjárás miatt elhalasztva.